Forum Discussion

dutdud's avatar
5 years ago

Błąd, wieczny smutek

Cześć! Jak naprawić błąd tzw. ,,wiecznego smutku" simów? Pomimo pozytywnych, czy negatywnych (niesmutnych) nastrójników, sim ciągle jest smutny. Dotyczy to również zwierząt. 

5 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @dutdud

Jesli chodzi o simów to taki nastrojnik dostaja te "mlode dorosle simy" jesli nie zostaly postarzone ciastem po przechodzeniu z wieku malucha (toddlersa) dowieku dziecka szkolnego. W zaleznosci jakę ceche maluch mial ta cecha mu "zostaje" na całę reszte zycia i moze wywolywac takie nastrojniiki . Niestety jest to nie do usuniecia dlatego o ile przypuszczamy ze nie damy rady upilnowac urodzin takiego dziecka to najlepiej mu dac ceche nizalezny ktora mu nie bedzie szkodzic a wywolywac nastojnik pewnosci siebie jedynie,
    Niestety jesli sima pobieramy z Galerii nie wiemy czy nie ma tej ukrytej wady i dopiero dowiadujeny sie o niej w pare simowych dni potem, gdy nagle nam wyskoczy jakis dziwny nastrojnik.
    Mozna go usuwac czasowo kupionym za punkty regulatorem nastrojników ale nawet zamiennik cech nie usunie mu tej cechy toddlersa bo nawet aktywna jest ona niewidoczna i nie ma czego usuwać.
    Na pasku nastrojników zobaczysz zaznaczony nastrojnik "powód" ktory to wywoluje i jesli bedzie tam : wszyscy dzies poszli i nie ma nikogo" czy podobnie to jest to wlasnie cecha toddlersa ktora simce zostala po cesze chyba "Aniolek" . trwa pare godzin i znika by powrocic dosc szybko jednak.
    Jednak skad taki nastrojnik u zwierzaka to nie mam pojęcia.

NIe jestem pracownikiem EA
  • dutdud's avatar
    dutdud
    5 years ago
    @kreatora Dziękuję za szybką odpowiedź. Problem w tym, że ci simowie zostali dopiero co stworzeni przeze mnie w kreatorze i nie grałam nimi, gdy byli w młodszych etapach życia :/
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @dutdud

Problem jest gdy Galeria wybiera losowo spomiedzy miliona stworzonych simów i do niej wysłanych i lekko go zmieniajac dodaje do kreatora. To sie nie powinno zdarzać ale sie zdarza choc niesłchanie rzadko. Jak pewnie zauwazyłas ostatnio losowe postacie w kreatorze sima sa o wiele lepiej wykonane i ładniejsze niz dotychczasowe przypadkowe postacie produkcji Maxisa. To skutek ze Galeria siega do zasobów ktore juz posiada (kilkadziesiat milionów stworzonych przez graczy simów) jesli dodatkowo ma ogranicznik ze ten zasób dotyczy jedynie simów ktore maja bardzo duzo pobran to ma jednoczesnie gwarancje ze ta losowa postac przypadnie graczom do gustu. To tylko moje przypuszczenie - nie mam do tego pewnosci ale jakos nie wierze aby EA nie wykorzystała tych zasobów ale zatrudnila własny team aby stworzyc własnej produkcji "przypadkowe simy" skoro i tak kazdy stworzony w grze obiekt jest jej własnością. Ale aby to sprawdzic obejrzyj liste nastrojnikow pod imieniem sima (jesli jest zwinieta rozwin ją) odzukaj nastrojnik o granatowym kolorze i przeczytaj co na nim pisze gdy potrzymasz kursor nad nim, Z reguły podaje on przyczyne smutku. Czyli simka w tym momencie ma dwa identyczne nastrojniki - jeden nad głową tak jak na twoim zdjeciu i drugi w liscie nastrojnikow pod zdjeciem - na rym drugim znajdziesz przyczyne smutku ,
    Niestety nie dotyczy t zwierzakow bo nie maja one tak jak simy listy nastrojników na screenie
  • dla osób, które mają ten problem obecnie. Miałam taki problem, nie  było żadnego smutnego nastrójnika, a sim był bardzo smutny cały czas i nie wyglądało jakby miało mu przejść i próbowałam wszystkiego, wypłakać się, szukać pocieszenia, zająć czymś głowę, wypić eliksir zmiany nastroju i w końcu odkryłam rozwiązanie - wystarczy wypić eliksir regulacji nastrojników zakupiony za 500 punktów szczęścia życiowego. Nie wiem skąd był smutek, ale magicznie wyparował i problem nie powrócił.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,147 PostsLatest Activity: 3 days ago