Forum Discussion

Malka6942's avatar
Malka6942
Seasoned Newcomer
2 days ago

Błedy

Ma ktoś może problem z cechami u mnie sim ma ceche aktywny i wydaje dziwny odgłos tak jakby kogoś wołał i jest głośny jeszcze coś jest nie tak z relacjami przeważnie albo simowie mają nudną rozmowe albo niezreczne spotkanie a są małżeństwem czasami też zaczynają się obrażać a daje neutralne dobre cechy zachowują się jakby byli obcy  nie mam modów ustawiłam im dopasowania ale jest tylko gorzej  jak daje podobne cechy to nudzą sie rozmową spada satysfakcja jak daje np kreatywnego i geniusza to juz calkiem jest zle mimo ustawień kogo lubi kto go kręci a już dramat z innymi simami z otoczenia pukają tacy z którymi od razu mam czerwony pasek bo mają skrajny brak zgodności chwilami też sami wchodzą mi do domu i robią co chcą najgorsze są wróżki przychodzi odsyłam do domu po minucie znów wraca i tak wkółko nie działa też odrodzenie sim nie może się odrodzić nie działa wyciszenie telefonu bo po kilku zapisach i wyjsciach z gry wszystko sie resetuje zaczynam grać rodziną a mimo to simowie z otoczenia pojawiają się w wizytowych strojach tak jakby szukali pary nie działa mi też cecha parceli lokal prywatny bo i tak przychodzą jak gralam 4 simami 2 dorosłych 2 dzieci to jak jeden dochodzi dorosły do kołyski te dostaje odczucie zazdrość i nawet jak ich dorastam to oczucie zostaje i się obrażają

3 Replies

• Malka6942's avatar
    Malka6942
    Seasoned Newcomer
    14 hours ago

Tylko simka u mnie z cechą aktywna wydaje dziwny taki odgłoś co chwila .Jeszcze jak zrobiłam simem aspiracie pomysłowość to nie może on dokończyć pisania książki przerywa pod koniec i nie da się dokończyć jak klikam na komputer żeby dokończył to nic się nie dzieje sprawdzałam na 3 simach i jest tak samo kończą ale tylko ci co nie mają tej cech z aspiraci pomysłowość

• Hej Malka6942​ 

To nie są błędy gry.  Ostatnie aktualizacje gry dodały w CAS w zakładce Preferencje>Kategorie "Co kręci, co odpycha". Tam musisz  usunąć te preferencje, które się nie pokrywają, a dodać takie, które będą zgodne z obojgiem simów.  Jeżeli preferencje simów nie będą zgodne to ich rozmowy będą nudne, będą też pokazywać się im co chwilę czerwone paski. To samo dotyczy zazdrości - muszą mieć zgodne preferencje.

Co do wróżek i innych niechcianych gości, wystarczy na drzwiach wejściowych zablokować wizyty. Wtedy nikt nie wejdzie ci do domu, a niechciani goście chwilę postoją pod drzwiami i odejdą.

Niestety, wyciszenie telefonu trzeba ustawiać za każdym razem po wejściu do gry. 

Nie przejmowałabym się także niechcianymi znajomymi, może zdarzyć się, że gra dodaje znajomych, z którymi sim nie rozmawiał, ale niestety nie masz wpływu na ich cechy charakteru.

• Malka6942's avatar
    Malka6942
    Seasoned Newcomer
    2 days ago

Mam też problem taki że jak wchodzę rodziną do gry po 2 minutach w mam w znajomych innych simów z którymi się nie witałam jak sprawdziłam są to z cechą niechlujni ich nawet nie ma w pobliżu w otoczeniu

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 11 hours ago
7,854 Posts