Forum Discussion

palew321's avatar
6 years ago

Błąd brak licencji po najnowszej aktualizacji

Dzień dobry, 

Posiadam grę The sims 4 od dawna, mam kilka dodatków i akcesoriów. Po najnowszej aktualizacji, po uruchomieniu gry wyskoczył mi błąd "Nieprawidłowa licencja. Kod przyczyny =No licence (0x0003)". Wybrałam więc opcje "napraw" the sims 4 I w pewnym momencie wyskoczył mi błąd pobierania, że "klient origin nie może pobrać mojej gry". Dodatkowo zauważyłam, że skrót gry The sims 4 na pulpicie zmienił się z originalnego na biały kwadracik. Bardzo proszę o pomoc. 

2 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    6 years ago
    @palew321

Odinstaluj Origin kompletnie uzywajac Revo bezpłatnej wersji. To wyczysci kompletnie wszystkie ślady byc moze zbugowanego Origin z twojego komputera.
    https://www.revouninstaller.com/revo-uninstaller-free-download/
    Nastepnie pobierz i zainstaluj Origin ponownie
    http://origin.com/download
    Jesli chodzi o bialy kwadracik w ktory zamieniła sie ikona Origin to oznacza ze gra startuje u Ciebie w wersji 32 bitowej a poniewaz ta wersja uruchamiania gry została przez aktualizacje uniewazniona ikonka przestala dzialac.
    Musisz wejsc na Origin - po jego ponownym zainstalowaniu, otworzyc biblioteke gier i prawym myszy kliknac na okładke gry. Wybierz opcje: Wlasciwosci gry , a potem Zaawansowane opcje uruchamiania.
    Ustaw tam 64 bity zamiast 32. Oczywiscie to bedzie działac jesli masz system 64 bitowy Windowsa. Usun do kosza ten kwadracik z pulpitu. Origin moze wygenerowac sam nowy skrot ale niekoniecznie. Jesli nie chcesz uruchamiac za kazdym razem gry z Origin mozesz utworzyc nowy 64 bitowy skrot.
    W tym celu otworz Program Files (86) folder i znajdz tam folder Origin Games. Wewnatrz bedzie The Sims 4 . Otworz to i znajdz subfolder Game - subfoldery sa ułozone w porzadku alfabetycznym wiec szukaj w po folderze zaczynajacym sie na E. Po otworzeniu tego folderu znajdz w środku subfolder Bin. Tam na samym dole bedzie plik TS_x64. Kliknij to prawym myszy i wybierz opcje "wyslij do.. " (wybierz pulpit)

Nie jestem pracownikiem EA

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 28 minutes ago
7,634 Posts