Forum Discussion

Szymononi's avatar
Szymononi
Seasoned Newcomer
3 years ago
Solved

Błąd zapisu. Kod błędu 0

Hejka

Mam problem z zapisywaniem gry. Chodzi o samą opcję nadpisania pliku zapisu z poziomu menu gry, ponieważ za każdym razem wyskakuje błąd: "Błąd zapisywania gry. Kod błędu: 0". Ten problem natomiast nie występuje gdy daję opcję zapisz jako, ale jest to po prostu niewygodne i martwi mnie sam fakt, że błąd się pojawia. Posiadam mody i są to: 

- mod na automatyczne zmienianie ubrania simów z zimowych na normalnie gdy wchodzą do budynków

- MC Command Center 

Zaznaczę od razu że gdy stworze nową grę z załączonymi modami to błąd nie występuje oraz że próbowałem już usunąć całkowicie mody, ale to również nie pomaga.

Robiłem już manewr z usunięciem foldery The Sims 4 z Dokumentów i późniejsze przeklejenie jedynie plików z zapisem, ale to również nic nie dało.

Czy jest ktoś w stanie mi z tym pomóc?

• @Szymononi

Obawiam sie, że jesli w nowym zapisie tego bledu nie ma i nawet reset folderu gry ci nie pomógł uratować starego zapisu to nic sie nie da zrobic wiecej.
    Z tego co widzę wykonaleś juz wszystkie kroki jakie moglyby uratowac ten zapis i nie ma innych cudownych metod.
    Jeśli chcesz dalej grać w tym sejfie musisz zapisywac go metodą zapisz jako.
    Nie wiem dlaczego to ci przeszkadza, Ja zasze tak zapisuję. Zostawiam tylko dwa ostatnie zapisy, a starsze usuwam. (Usuwasz taki zapis klikając x w prawym goórnym rogu). Jest to duzo bezpieczniejsz metoda bo zawsze moge sie cofnąć do starszego zapisu jesli cos mi padnie w grze, a po drugie nie napisują się na siebie bugi gry,.co sie zawsze zdarza gdy nadpisujesz nowy zapis na starszym.

3 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @Szymononi

Obawiam sie, że jesli w nowym zapisie tego bledu nie ma i nawet reset folderu gry ci nie pomógł uratować starego zapisu to nic sie nie da zrobic wiecej.
    Z tego co widzę wykonaleś juz wszystkie kroki jakie moglyby uratowac ten zapis i nie ma innych cudownych metod.
    Jeśli chcesz dalej grać w tym sejfie musisz zapisywac go metodą zapisz jako.
    Nie wiem dlaczego to ci przeszkadza, Ja zasze tak zapisuję. Zostawiam tylko dwa ostatnie zapisy, a starsze usuwam. (Usuwasz taki zapis klikając x w prawym goórnym rogu). Jest to duzo bezpieczniejsz metoda bo zawsze moge sie cofnąć do starszego zapisu jesli cos mi padnie w grze, a po drugie nie napisują się na siebie bugi gry,.co sie zawsze zdarza gdy nadpisujesz nowy zapis na starszym.
  • Szymononi's avatar
    Szymononi
    Seasoned Newcomer
    3 years ago

@kreatora 

Masz rację z tym zostawianiem zapasowych zapisów w razie czego i faktycznie przestawię się już całkowicie na zapisywanie gry opcją "zapisz jako". Bardzo Ci dziękuję za pomoc i radę.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 1 hour ago
7,698 Posts