Forum Discussion

atu27's avatar
atu27
Seasoned Adventurer
6 years ago

błędy występujące w the sims 4

odkąd zainstalowałam dodatek uniwersytet występują trzy błędy: gdy pada deszcz, sim zamiast iść np na egzaminy,czy robić coś innego biega jak nawiedzony z parasolem,składa go i rozkłada i biega po okolicy jakby się zaciął,żeby przestał muszę ponownie uruchomić grę,a potem okazuje się że sim nie zdążył na egzamin,drugi błąd jest związany z upływającym czasem,nawet jak włączę najszybszy tryb czas mija powoli i muszę patrzeć jak sim przez godzinę np pisze pracę domową albo śpi,nie działa też przyspieszenie klawiszami numerycznymi,trzecia sprawa to tryb budowania,szafki kuchenne,kiedyś można było ustawić w płynną zabudowę przylegającą do agd,teraz nie zawsze się to udaje,tak samo z krzesłami i stołami,nie zawsze krzesło jadalniane pasuje do stołu też z jadalni,kiedyś też można było kilka poziomych okien ustawić na jednej ścianie,teraz niestety nie można,wiele luster nie można ustawić już na ścianie na wybranej przez siebie wysokości,szkoda bo brak tych opcji,które kiedyś były dostępne odbiera radość budowania,mam grę na bieżąco aktualizowaną,robiłam nawet naprawę gry,więc te błędy nie są tylko u mnie,proszę je wziąść pod uwagę przy najbliższej aktualizacji,pozdrawiam,wierna fanka simsów od pierwszej odsłony.

2 Replies

• Witaj @atu27 

Muszę przyznać, że nie zauważyłam u siebie w grze takich błędów. Zarówno szafki, jak i krzesła dobrze przylegają do ścian, stołów. Nie mam także problemów z ustawieniem luster, dużo buduję, a właśnie niedawno ukończyłam dom, w którym  ustawiałam dużo takich luster, a nawet nakładałam jedno na drugie:  http://www.thesimsresource.com/downloads/1480207

Z jednym masz rację, Sim czasem się zacina, ale myślę, że u mnie to efekt MC Commandera i innego moda, który lubi się z nim gryźć, a czasem muszę go włożyć do gry, żeby zrobić parę zdjęć także w trybie budowy. Natomiast czas jest u mnie ok, bez problemu mogę przyspieszać/zwalniać grę.

Dlatego, jeżeli masz w grze jakieś mody to przede wszystkim sprawdź, czy są aktualne, a także dobrze jest sprawdzić, czy nie "gryzą" się wzajemnie w grze. Dobrze jest też sprawdzić obiekty CC (zarówno z CAS, jak i trybu budowy), zwłaszcza, gdy masz w grze jakieś meble, to cześć z nich może być uszkodzona i to one powodują problemy w trybie budowy.

Polecam ten Poradnik: https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

Bez względu na to, czy masz w grze mody, czy nie - dobrym rozwiązaniem  jest naprawa gry na Origin, ale gdy mas jakieś mody to przed naprawą gry bezwzględnie wyjmij folder Mods na pulpit komputera. Nie wystarczy wyłączyć w grze modów, gdyż ta opcja nie działa dobrze.

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,327 PostsLatest Activity: 3 hours ago