Forum Discussion

oliwiazanko's avatar
5 years ago
Solved

Biały ekran po włączeniu The Sims 4

Hej, przez ostatni czas mam ciągle problem z włączeniem the sims 4. Jak je włącze pojawia się tylko biały ekran i muzyka w tle. Próbowałam aktualizować origina, simsy, odintalowywałam grę, robiłam c...
  • danuta720's avatar
    danuta720
    5 years ago

Hej @oliwiazanko

Niestety, żadna z Twoich kart graficznych nie pozwala na normalne uruchomienie gry, a tym bardziej na granie.

Tu wymagania sprzętowe: https://help.ea.com/pl/help/the-sims/the-sims-4/the-sims-4-system-requirements/

Ponadto obie karty posiadają nieaktualne sterowniki, obawiam się, że aktualnych sterowników do  NVIDIA GeForce 315M  już nie można pobrać. Natomiast pierwsza karta - Intel(R) HD Graphics, nadaje się tylko do przeglądania internetu, a aktualizacja sterowników miała miejsce w 2018 roku.

Przykro mi, ale w takiej sytuacji będziesz musiała kupić nową kartę. Warto też dokupić pamięci RAM, gdyż obecnie 4 GB, które masz w swoim komputerze to także za mało. Powinnaś mieć przynajmniej 8GB.

Najpierw jednak będziesz musiała sprawdzić, czy inne części takie jak procesor, płyta główna, będą współpracować z nową karta graficzną, oraz, czy znajdzie się w laptopie miejsce na nową kostkę RAM.

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,311 PostsLatest Activity: 4 hours ago