Forum Discussion

Angitia00's avatar
Angitia00
New Novice
2 months ago

Brak balu maturalnego

Hej,

Około dwa tygodnie temu kupiłam na Steam dodatek Licealne Lata i od samego początku nie mam opcji pójścia na bal. Usuwałam folder Mods (mimo że nigdy żadnych nie instalowałam, ale dobra), usuwałam wszystkie pliki package i cache, naprawiałam grę przez Steam i nadal nie mam tej opcji. 

6 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej Angitia00​ 

Brak opcji pójścia na bal po zainstalowaniu Licealnych Lat zazwyczaj wynika nie z plików Mods, tylko z problemu z harmonogramem wydarzeń szkolnych albo błędnie wczytanej rozgrywki po dodaniu DLC.

Możesz spróbować kilkukroków:

• Zamknij grę i uruchom ponownie komputer.
    • Wczytaj inną rodzinę, przełącz się na inną parcelę i wróć do swojej – gra wtedy odświeża kalendarz szkolny.
    • Sprawdź w kalendarzu, czy bal pojawia się w piątek – jeśli nie, dodatek mógł się niepoprawnie zainicjalizować.
    • Odinstaluj DLC Licealne Lata i zainstaluj ponownie przez Steam.
  • Angitia00's avatar
    Angitia00
    New Novice
    2 months ago

A jak mam odinstalować to konkretne DLC? Nie mam takiej opcji na Steam. Odinstalowałam całą grę i zainstalowałam ponownie, założyłam nową rodzinę i nadal nie mam balu. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 months ago

Na Steamie nie ma opcji odinstalowania pojedynczego dodatku. Możesz usunąć ręcznie folder Licealnych Lat z plików gry.

• Zamknij grę.
    • Wejdź do folderu instalacyjnego The Sims 4 (Steam):
      *Steam\steamapps\common\The Sims 4*
    • Odszukaj folder dodatku:
      EP12 (to właśnie Licealne Lata).
    • Usuń cały folder EP12.
    • Wróć do Steam i wybierz > Sprawdź spójność plików.
      Steam pobierze na nowo brakujące dane DLC.

Po tym odpal grę i sprawdź kalendarz . Pamiętaj także o pozostałych wskazówkach z wcześniejszego postu.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 months ago

Przejrzałam nasze fora i zebrałam kilka  dodatkowych wskazówek od graczy:

• Całkowicie usuń raz jeszcze folder cache i plik localthumbcache.package, a następnie ponownie „naprawa” grę
    • U niektórych bal wrócił po wyłączeniu opcji automatycznego starzenia się Simów przed datą balu, a potem przywróceniu ustawień po balu

Przetestuj też, czy na nowym koncie administratora sytuacja się powtarza (nie przenoś na nowe konto zapisów/ ustawień gry).

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 9 hours ago
7,553 Posts