Forum Discussion

domatorka78's avatar
5 years ago
Solved

Brak dżwięku i głosu w sims4

Witam mam problem niedawno zainstalowałam sims 4 na nowym laptopie Clevo i nie mam w grze głosu ani nie słychac muzyki laptop ma dwie karty graficzne jedną do gier a drugą do przeglądania neta nie wiem co jest nie tak z dziwiekiem  możecie mi pomóc

4 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @domatorka78

1. Użyj kompilacji klawisza windows +"G" podczas włączonej gry - w ten sposób dostajesz się do ustawień dźwięku w grze. Sprawdz czy ten dźwięk jest tam wlaczony. Jesli nie jest - włącz to.
    Jesli to nie pomoże
    2. Idz do Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4 i wyszukaj w folderze TS4 plik Options -taki z zebatym kółeczkiem,. Usuń go do kosza. Gra go odtworzy po wlaczeniu. Nastepnie napraw gre na Origin.

Origin/Moja biblioteka gier - Prawym myszy na okłdakę TS4 - opcja Napraw

Nie jestem pracownikiem EA
  • dzwięk mam ale dopiero na 75 skali głosu głos też ustwienia mam własne więc nie wiem jak zrobić żeby głos z dzwiękiem było dobrze chce kupić słuchawki do gry żeby nie przedszkadzać w oglądaniu tv mamie .

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    5 years ago

@domatorka78 

Wytłumaczę ci - Jeżeli masz układ dźwiękowy Realtek HDA, to dźwięk w grze jest wyciszony ponad normalny, możliwe że wada jest w sterownikach Realtek lub w samym tym układzie - karty graficzne nie mają nic z tym wspólnego - to można wykluczyć.

Co do słuchawek, tutaj też jest jakaś wada tych układów - Ponieważ układ Realtek HDA prócz cyfrowych, ma tylko wyjście analogowo - liniowe i najlepszym rozwiązaniem jest zakup głośników aktywnych 2.1 z własnym zasilaniem lub zewnętrzny układ dźwiękowy USB np. Creative Sound Blaster X-fi - polecam ten układ 🙂.  Po podłączeniu słuchawek do Realtek, możesz mieć nieprzyjemny dźwięk, wyjątkiem są słuchawki które mają osobne zasilanie z USB - Układ daje za mało napięcia, żeby dźwięk był bardziej precyzyjny względem gry - może być trzeszczenie i tony niskie będą wyciszone = dźwięk zniekształcony i wrażenie że jest cicho.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,338 PostsLatest Activity: 2 hours ago