Forum Discussion

D1NACALIENTE's avatar
D1NACALIENTE
Seasoned Novice
2 years ago
Solved

Brak interakcji z klientami

Cześć,

Ostatnio, kiedy otwieram sklep w The Sims 4, po jakimś czasie w ogóle nie mam interakcji z klientami oprócz "MC Command Center" i "Wyproś klienta". Taka sytuacja ma miejsce tylko z klientami, których nie zna moja Simka, a w przypadku tych, których zna, wszystko działa dobrze.

I nie może chodzić o mody, bo uruchamiałam grę bez modów i jest to samo.

Dzięki z góry za odpowiedź.

• Hej @D1NACALIENTE 

Myślę, że  błąd  spowodowany został przez zepsute mody i myślę, że nie usunęłaś ich wszystkich z gry.

Ponadto sklep musi mieć wolną przestrzeń na swobodny dostęp klientów do półek z towarem oraz wolne miejsce  na swobodny dostęp do stolika wewnątrz sklepu, oraz odpowiednią ilość krzeseł tak, żeby klienci usiąść i mogli porozmawiać ze sprzedawcą - jest to jedna z obowiązkowych interakcji pomiędzy obsługą a klientami.

W takiej sytuacji najpierw sprawdź swoje mody:

1. wyjmij z gry folder Mods na pulpit komputera (i nie wkładaj go z powrotem do gry!).

Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

Jeżeli masz w nim również pliki o nazwie:
    - lastException .txt,
    - LastUIException.txt
    - LastCrash.txt
    to także usuń je natychmiast, gdyż one również powodują błędy gry.

2. Napraw grę w aplikacji EA.

3. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę. W tym miejscu sprawdź także, czy wszystkie obowiązkowe ścieżki w sklepie są wolne dla klientów.

4. Przeczytaj uważnie poradnik i zastosuj jego wskazówki.

Przy okazji polecam poradnik "Jak prowadzić własny biznes".

Pozdrawiam

2 Replies

• Hej @D1NACALIENTE 

Myślę, że  błąd  spowodowany został przez zepsute mody i myślę, że nie usunęłaś ich wszystkich z gry.

Ponadto sklep musi mieć wolną przestrzeń na swobodny dostęp klientów do półek z towarem oraz wolne miejsce  na swobodny dostęp do stolika wewnątrz sklepu, oraz odpowiednią ilość krzeseł tak, żeby klienci usiąść i mogli porozmawiać ze sprzedawcą - jest to jedna z obowiązkowych interakcji pomiędzy obsługą a klientami.

W takiej sytuacji najpierw sprawdź swoje mody:

1. wyjmij z gry folder Mods na pulpit komputera (i nie wkładaj go z powrotem do gry!).

Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

Jeżeli masz w nim również pliki o nazwie:
    - lastException .txt,
    - LastUIException.txt
    - LastCrash.txt
    to także usuń je natychmiast, gdyż one również powodują błędy gry.

2. Napraw grę w aplikacji EA.

3. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę. W tym miejscu sprawdź także, czy wszystkie obowiązkowe ścieżki w sklepie są wolne dla klientów.

4. Przeczytaj uważnie poradnik i zastosuj jego wskazówki.

Przy okazji polecam poradnik "Jak prowadzić własny biznes".

Pozdrawiam

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,299 PostsLatest Activity: 4 hours ago