Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
7 years ago
Solved

Brak pobranego domku w galerii.

Hej Mam problem z pobranym domkiem.Parcele wrzucam do tray ,a cc do mods.Wchodzę do galerii , domku w żadnej zakładce nie ma,a zaznaczyłam też opcje zmodyfikowanego wyszukiwania. Co zrobić? :/
  • danuta720's avatar
    danuta720
    7 years ago

Witaj @Lucjanek1001

Twój problem spowodowany jest jakimiś wadliwymi modami.

Teraz zrób tak:

1. Wyjmij folder Mods na pulpit komputera .

2. Wejdź do gry (do jakiegoś otoczenia), usuń z niej wszystko co masz w Bibliotece - możesz skopiować folder Tray na pulpit komputera, a następnie w Bibliotece po kolei usunąć każdy obiekt (dom, rodziny, pokoje...)

3. Wyjdź z gry, bez zapisywania - utworzy się nowy folder Mods ze zaktualizowanym plikiem Resource.

4. Usuń z folderu gry w Moich Dokumentach następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

5. Pobierz jakiś dom z CC

a/ dom rozpakuj w pustym już Tray-u

c/ CC rozpakuj w folderze Mods.

6. Wejdź do gry i sprawdź dom.

Przeczytaj uważnie mój poradnik: https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

Uwaga:

Jak napisano w poprzednim poście, żaden dom, który w Tray-u zostanie umieszczony w folderze, nie pokaże się w grze. Dopiero po przeniesieniu jego plików bezpośrednio do Tray-a,  Biblioteka odczyta ten dom.

Natomiast w folderze Mods można umieszczać podfoldery, w ktorych można również tworzyć podfoldery do szóstego poziomu w głąb, gdyż dzięki plikowi Resource zostaną odczytane  wszystkie znajdujące się w nich pliki. Wyjątkiem są niektóre mody (nie CC), które muszą zostać rozpakowane bezpośrednio do folderu Mods. Dlatego trzeba czytać uważnie opisy pod pod pobieranym modem.

Pozdrawiam.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 17 days ago
7,585 Posts