Forum Discussion

kotzuzia96's avatar
kotzuzia96
Seasoned Rookie
5 years ago

Brak rodzin TS4

Czy ktoś miał taki problem, że nagle zniknęły wszystkie rodziny poza moimi? We wszystkich światach mam tylko moje "grane" rodziny, żadnych innych, wszystkie domy puste. Co mogę zrobić? Dodam jeszcze, że kiedy jadę na jakąś parcelę, np. do baru czy na basen, to są tam inni simowie. Ale w szkole, do której chodzi moje dziecko, chyba nie ma innych dzieci, bo ciągle brałam "zdobywaj przyjaciół" i ani razu nikogo nie poznała.

4 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@kotzuzia96

Masz jakies mody w grze? Mógl to sprawic jakis nieaktualny script mod po patchu.
    1. Z mapy gry wejdz w Zarzadzanie rodzinami - jest obok Zarzadzania światami w prawym górnym rogu ekranu i wlącz Inne rodziny i- sprawdź czy tam sa bardziej znane rodziny z Zatoczki Wierzbowej czy Oazis
    2 Czy jak klikniesz na jakis dom w ktorym wiesz ze powinni byc simowie masz opcje GRAJ?
    3, Byc moze jest to skutek niekompletnej instalacji podczas aktualizacji gry
    Otworz Origin /Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke TS4 opcja Napraw

Jednak jesli to nie pomoze, to duzy problem nie jest Generalnie gra sama sie naprawi po jakims czasie - stworzy nowych simow i wprowadzi ich do pustych domów o ile w opcjach gry zaznaczylas "zaludniaj puste domy"
    Mozesz tez sama stworzyc nowe rodziny z dziecmi i powprowadzac je przynajmniej do istniejacych pustych starterów - to sie robi z mapy gry klikasz na niebieska strzalke po prawej na dole ekranu i wybierasz "stworz nowa rodzine",
    Potem w panelu zarzadznia rodzinami pokaze ci sie ta nowa rodzina jako twoja grana wiec aby to zlikwidowac klikasz w zielone sreduszko na ich wizerunku.
    Jednak jesli sprawil to jakis nieaktualny mod to problem moze sie powtorzyć. wiec warto sprawdzic czy wszytskie twoje mody jesli takowe masz są nadal aktualne po patchu. Musisz tez pamietac ze jak raz zasejfujesz gre z takim bedem to nawet usuniecie zepsutego modu nie cofnie ci tych zmian,
    Przeczytaj dokladnie ten poradnik
    https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

Nie jestem pracownikiem EA

• kotzuzia96's avatar
    kotzuzia96
    Seasoned Rookie
    5 years ago

W zarządzaniu rodzinami też są tylko te grane rodziny, żadnej innej. Jak klikam na domy to mogę tylko wprowadzić nowe rodziny. Nie mam modów. Poczekam aż może samo się naprawi, jak nie to wprowadzę z galerii jakieś rodziny.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@kotzuzia96

Szybciej bedzie z Galerii wprowadzic przynajmniej 5 rodzin z dzieciakami albo z nastolatkami - to nie ma znaczenia ile sypialni czy lozek i jakie łożka są w tej chacie do której ich wprowadzasz, bo gra ich i tak trrzyma w schowku i wysyła do swiata albo gdy przeznaczy im jakas prace - jako barmana na przyklad, albo gdy ty zechcesz z mapy swiata ich odwiedzic Z ulicy odwiedzać sie nie da, bo zawsze dostaniesz komunikat ze ich nie ma w domu. Dopiero gdy na cel podrozy autem wybierzesz ich dom to ich w chacie zostaniesz bo gra ich na tą okazje wyciagnie ze schowka.( No niestety to nie real i simowie korych nie widzimy nie prowadzą takiego zycia jak ci ktorymi gramy, tylko siedza "wylączeni" w schowkach )

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 1 hour ago
7,704 Posts