Forum Discussion

KatarzynaZet's avatar
4 years ago
Solved

Ciąża simki z simką i dwa małżeństwa jednocześnie

Cześć,

Po ostatniej aktualizacji zaobserwowałam w swojej grze dwie dziwne rzeczy.

Po pierwsze moja simka była dziewczyną innej simki i nie mieszkały razem. Kazałam mojej simce rozmawiać z tamtą o powiększeniu rodziny i chociaż obie nie robiły nawet bara-bara (i w ich przypadku nawet nie było dostępnej opcji postaraj się o dziecko, tylko zwykłe bara-bara), okazało się, że moja simka zaszła w ciążę. Od samej rozmowy. W dodatku z simką płci żeńskiej. Kiedy urodziła, w drzewie genealogicznym dziecka pokazało się, że jest dzieckiem obu pań. To bug? Czy po nowej aktualizacji to możliwe?

Druga sprawa związana z wpływem na życie sąsiadów to bigamia. Okazało się, że w mojej grze to możliwe :D Mój sim miał romans i po pewnym czasie jego kochanka zadzwoniła, pokazało się okienko, że on jej się oświadczył i co ma zrobić. Kazałam jej przyjąć oświadczyny, po czym zaprosiłam ją na parcelę i wybrałam interakcję weź cichy ślub, bo chciałam zobaczyć, co się stanie. Okazało się, że sim wziął ślub ze swoją kochanką i teraz ma 2 żony :D Ktoś też tak ma?

2 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago

@KatarzynaZet

Bugi gry prawdopodobnie. Mogą byc spowodowane przez nieaktualny mod MCC albo źle ustawiony. Masz jakies mody w grze?
    Jesli tak przeczytaj ten poradnik
    https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message
    Jesli nie masz modów w grze:
    1. Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
    Sciezka do tego folderu w Win10
    Kliknij ikonkę Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programów co sie otworzą wybierz i kliknij > System > nastepnie wybierz: "Ten komputer" > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
    2. Nastepnie napraw gre na Origin
    Origin Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry opcja Napraw. Musisz odczekac az Origin sprawdzi wszystkie dodatki
    3. Sprobuj wlaczyć teraz gre aby utworzył sie nowy folder The Sims 4 w Dokumentach.
    Zacznij nowa gre byle jakim simem
    4.. Wyjdź z gry i usuń z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
    5. Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
    5..Włącz grę i sprawdź czy bład zniknął . Jednak co sie w starym sejfie zapisało to sie nie "odpisze" . Co najwyzej bład się więcej  nie powtórzy wiec jesli asz starszy sejf sprzed tego ślubu to cofnij sie do niego.

EDIT

Dodatkowo dla gry sim to sim, simka to to samo - piksel elektroniczny bez uzglednienia plci tylko z ustawieniami EA -  wiec simka z simka mogą dziecko mieć 

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 1 month ago
7,631 Posts