Forum Discussion

Gabunia311's avatar
3 years ago
Solved

co z

Nie mogę malować na sztaludze ani szkicować na szkicowniku, nie pojawia mi się taka opcja aby w ogóle coś narysować, tak mam mody ale nie wiem które z nich mogą przeszkadzać aby malować. Możecie pomóc?

• Witaj @Gabunia311 

W takiej sytuacji

1. Wyjmij z gry folder Mods (i nie wkladaj go z powrotem do gry!).

2. Z katalogu Documents\Electronic Arts\The Sims 4 , usuń następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,
    gra je odbuduje po ponownym włączeniu.

3. Sprawdź grę.

Jeżeli będzie wszystko dobrze to:

1. Z folderu Mods znajdującego się na pulpicie komputera małymi partiami - po parę sztuk - przekładaj mody/CC, a następnie włącz grę i sprawdź, czy nie zakłócają jej działania. Czynność tę powtarzaj do momentu, aż nie znajdziesz wszystkich nieaktualnych modów/CC.
    2. Przeczytaj uważnie poradnik i zastosuj wszystkie jego wskazówki:
    https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

2 Replies

• Witaj @Gabunia311 

W takiej sytuacji

1. Wyjmij z gry folder Mods (i nie wkladaj go z powrotem do gry!).

2. Z katalogu Documents\Electronic Arts\The Sims 4 , usuń następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,
    gra je odbuduje po ponownym włączeniu.

3. Sprawdź grę.

Jeżeli będzie wszystko dobrze to:

1. Z folderu Mods znajdującego się na pulpicie komputera małymi partiami - po parę sztuk - przekładaj mody/CC, a następnie włącz grę i sprawdź, czy nie zakłócają jej działania. Czynność tę powtarzaj do momentu, aż nie znajdziesz wszystkich nieaktualnych modów/CC.
    2. Przeczytaj uważnie poradnik i zastosuj wszystkie jego wskazówki:
    https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,316 PostsLatest Activity: 4 hours ago