Hej, moja simka ma problem ze zmianą ubrań w garderobie. Otóż zrobiłam pomieszczenie "ala garderoba", użyłam wszystkich rzeczy z dodatku "Wystrój marzeń" niestety moja postać nie chce zmienić ciuchów dopóki między szafkami nie ma przestrzeni, gdy szafki są położone obok siebie wymachuje ręką jakby miała problem z podejściem do wieszaka, a gdy usuwam jeden mebel wtedy podchodzi ona do ściany między meblami i zmienia ubrania. Poniżej załączam filmik jak dokładnie to wygląda.
Problemem nie są przylegające do siebie szafki, lecz kierunek powieszenia ubrań.
Powiesiłaś je tyłem do Sima, a przodem do tylnej ściany szafy:
A powinno być przodem do Sima:
Na zdjęciach widać prawidłowy kierunek wieszania ubrań - zielona strzałka powinna być z przodu.
Przy okazji proszę nie przesyłaj załączników do pobrania (gdyż mogą zawierać wirusy, więc nie pobieram załączników). Lepiej wkleić zdjęcia. Jak robisz zdjęcie/film, to ważne jest, żeby pokazać całe ubranie, gdyż musiałam się domyślać, które ubrania pokazałaś na filmie (na filmie nie widać górnej części ubrań).
Problemem nie są przylegające do siebie szafki, lecz kierunek powieszenia ubrań.
Powiesiłaś je tyłem do Sima, a przodem do tylnej ściany szafy:
A powinno być przodem do Sima:
Na zdjęciach widać prawidłowy kierunek wieszania ubrań - zielona strzałka powinna być z przodu.
Przy okazji proszę nie przesyłaj załączników do pobrania (gdyż mogą zawierać wirusy, więc nie pobieram załączników). Lepiej wkleić zdjęcia. Jak robisz zdjęcie/film, to ważne jest, żeby pokazać całe ubranie, gdyż musiałam się domyślać, które ubrania pokazałaś na filmie (na filmie nie widać górnej części ubrań).
Hej, dziękuje problem został rozwiązany, natomiast mam jeszcze jeden związany z kodem bb.moveobjects on. Problem w tym, że gdy go wpiszę działa jakby tylko raz, na jeden przedmiot, gdy chcę przemieścić inny muszę ponownie wpisać kod.
Nie wpisujesz końcówki "on", lecz sam kod bb.moveobjects , wtedy kod powinien działać nie tylko na parceli, ale w całej rozgrywce, dopóki nie wyłączysz gry.
Uwaga: Nie na wszystkie obiekty kod działa, gdyż nie wszystkie obiekty mogą nakładać się na swoje ścieżki.
Kod "testingcheats true" to kod rozgrywki, czyli trybu życia. I wpisuje się go tylko raz - nawet po ponownym włączeniu gry nadal on działa. Kod uruchamia się tylko w trybie życia , naciskając równocześnie klawisze: Shift+lewy klawisz myszki i służy do wyświetlania ukrytych funkcji na :
- Simie:
- na skrzynce pocztowej:
- na jakimś podłożu (ziemia, chodnik, podłoga w pomieszczeniu:
Natomiast kod bb.moveobjects wpisujesz tylko w trybie budowy (nie w trybie świata, czy trybie życia) i tylko raz i powinien on działać na każdej parceli, w każdym świecie, dopóki nie wyjdziesz z gry.
Każdy z tych kodów ma inne działanie, więc nie ma potrzeby ich łączyć w jednym zapisie gry, chyba, że w jednej rozgrywce zarówno grasz, jak i budujesz.
Jeżeli w twojej grze kod bb.moveobjects nie działa poprawnie to powodów tego błędu może być kilka:
1. Zepsute mody/CC w grze
2. Zbugowany zapis gry
3. Źle wpisany kod.
Ad 1. Jeżeli masz w grze jakieś mody/CC to któreś z nich może być zepsute. W takiej sytuacji przeczytaj uważnie poradnik i zastosuj wszystkie jego wskazówki.
Ad 2. Jeżeli długo grasz na jednym zapisie gry to mógł on się zepsuć. W takiej sytuacji spróbuj naprawić grę w aplikacji EA.
Jeżeli nadal będzie występował błąd to zastosuj te kroki:
1. W katalogu Dokumenty do folderu The Sims 4 dopisz jakąś nazwę, np "stara gra". 2. Włącz grę - nad folderem The Sims 4 -stara gra utworzy się nowy folder gry The Sims 4. 3. Wejdziesz do nowej gry przez CAS>wybierz tam jakiegoś Sima>umieść go w jakimś domu>zapisz grę według opcji "zapisz jako" i wyjdź z niej.
Teraz: 1. Z nowego folderu gry usuń pliki/foldery: - Tray - saves 2. Ze starego folderu gry skopiuj pliki/foldery i przenieś je do nowego folderu gry: - saves -TrayDeletedItems 3. Włącz nową grę - teraz powinnaś zobaczyć stare zapisy gry, ale już bez błędów.
Jeżeli nadal błąd będzie występował to niestety będziesz musiała powrócić do jakiegoś wcześniejszego zapisu gry - pod warunkiem, że zapisywałaś grę według opcji "zapisz jako". Zwykle zapisy gry "zapisz" oraz "Zapisz i wyjdź" mogą zepsuć grę, gdyż nadpisują jeden zapis na drugim. Nie da się także potem wejść do poprzedniego zapisu gry.
Ad 3. Jak wyżej wspomniałam kod powinien być wpisany na parceli i w trybie budowy gry, Prawidłowo wpisany kod to bb.moveobjects - bez żadnych końcówek.
Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,311 PostsLatest Activity: 3 hours ago