Częsty pożar
Mam problem z pożarem. Mój Sim bardzo często zaczyna się palić obsługując kuchenkę, czy pralkę/suszarkę, dodam, że ma 10 poziom gotowania. Po prostu nagle staje w ogniu. Zaraz po tym dostaje cechę: "obawa przed pożarem", a wtedy już zaczyna się cała lawina pożarów, prawie non stop. Kupowałem tę nagrodę, która usuwa cechę z pożarem, ale to wystarcza tylko na jakiś czas. Potem znowu wznieca się pożar znikąd. Mam świeżą rodzinę, nowy Sim i nowa gra, więc na pewno nic się nie zepsuło w zapisie. Gram tą rodziną ledwie tydzień.
@Dejmian93 Witaj 🙂
Wejdę Wam w słówko.
Jest jeszcze możliwość, ale może być troszkę czasochłonna.
Chodzi o wypracowanie umiejętności majsterkowania Twojego Sima - Najlepiej do pewności mieć 10-ty poziom tej umiejętności i następnie ulepszać te sprzęty tj. Kuchenki, pralki - Na wszystkie możliwe dostępne ulepszenia jakie posiadają. Akurat większość ich ulepszeń minimalizują ryzyko wystąpienie pożaru praktycznie do zera.
Ja tak właśnie mam wszystko ulepszone i ani razu nie było pożaru. Spróbuj skorzystać z tych dostępnych ulepszeń i daj znać czy nadal będą te urządzenia wywoływać pożar.
Możesz jeszcze w trybie "kupowania" kupić czujnik alarmowy albo skrzynkę kontrolną systemu przeciwpożarowego, która włącza zraszacze w pomieszczeniach jeśli wybuchnie pożar.
Powodzenia. 🙂