Forum Discussion

greyeveryday's avatar
5 years ago

Częstotliwość pojawiania się kurzu

Cześć i czołem! 🙂

Wczoraj zakupiłam mały pakiet kolekcji. Wszystko fajnie, super działa. 😉

Mam tylko jedno pytanie: jaka jest częstotliwość pojawiania się kurzu? 

Zauważyłam, że pojawia się brud non stop; nie ma dnia, w którym by go nie było.

Im więcej posiada się mebli, drobiazgów itd, tym więcej zalegającego na nich kurzu.

Czy jest możliwość ustawienia tego, żeby się tak szybko nie pojawiał?

2 Replies

• @greyeveryday  Hej 🙂

Spróbuj zastosować możliwe ulepszenia do odkurzacza. Ja np. używam odkurzacza Szpan G7 z wszystkimi ulepszeniami i włożony do wyposażenia sima, kliknąć na podłogę i wybrać najpierw "Poodkurzaj pobieżnie" i następnie "Poodkurzaj do perfekcji" - Poziom energii sima przy tej interakcji szybko spada.

Cały dom wraz z otoczeniem powinien być poodkurzany automatycznie niezależnie od ilości mebli i pomieszczeń - Nie powinno być przez co najmniej dwa dni simowe. Niewykluczone że czestotliwość pojawiania się kurzu jest losowy.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@greyeveryday

Poniewaz to jest losowe u wielu graczy praktycznie ten kurz pojawia sie badzo szybko - niestety nie jest to poprawnie skodowane w tym dodatku.
    Teoretycznie w opcjach gry dostepnych tylko z poziomu rozgrywki - "Rozgrywka - pakiet" - masz mozliwosc wylaczenia pojawiania sie kurzu,
    Ale tylko teoretycznie bo gracze odkryli ze to nie działa i jest na ten temat już raport na forum zglaszanych do EA błędów gry wynagających naprawy
    https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/BDK-Still-has-effects-even-after-I-turned-them-off/m-p/10125861#
    Kliknij prosze w pierwszym poscie napis ME TOO

Na dzis jedynym rozwiazaniem jest albo wylaczenie tego dodatku albo jesli masz akcesoria Styl dawnych lat zatrudnienie kamerdynera ktory bedzie to w kólko sprzątał
    Jak czasowo wylaczyc ten dodatek (dopóki nie naprawią)
    Otworz Origin, kliknij prawym myszy na okadke TS4 i wybierz Wlaściwości
    Nastepnie otworz: Zaawansowane opcje uruchomienia.
    W czystym Polu agrumentów wiersza poleceń wpisz dokladnie to co nizej:
    -disablepacks:SP22

Nie jestem pracownkiem EA

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,325 PostsLatest Activity: 12 hours ago