Forum Discussion

monifi-super's avatar
monifi-super
Rising Novice
22 days ago
Solved

Długie wyskakiwanie akcji

Hej, czy da się coś z tym zrobić? 

Przy klikaniu na cokolwiek muszę długo czekać aż wyświetlą mi się opcje akcji do wyboru. Jeśli mam włożone w pliki mody to najdłużej muszę czekać na reakcje przy kliknięciu jakiegokolwiek sima (tak samo długo jak na filmiku na lodowkę).

Aktualnie mam wyciągnięte mody, bo myslalam, ze może to przez nie, ale problem dalej jest ten sam.

Załączam filmik do wgladu

• danuta720's avatar
    danuta720
    15 days ago

monifi-super​ 

To nie tak!  😟 Usuń to nowe konto na EA App!

Gdy już je usuniesz to na komputerze/laptopie - otwórz katalog Dokumenty>Electronic Arts - tam znajdziesz folder The Sims 4 > i ten folder  przenieś na pulpit komputera/laptopa!

Następnie zaloguj się na stare konto w EA App (aplikacja EA) i włącz grę.  Wtedy w katalogu Dokumenty>Elektronic Arts utworzy się nowy folder The Sims 4.

W nowej grze wybierz jakiegoś Sima i umieść go w jakimś domu, a potem zapisz grę według opcji "Zapisz jako" i wyjdź  z niej. Następnie postępuj według wskazówek, które podałam Ci wyżej (czyli do nowego folderu The Sims 4 w katalogu Dokumenty/Electronic Arts-  przenieś/zamień foldery saves i Tray ze starej gry).

Nie wiem też, skąd mogłaś wiedzieć, które mody są zepsute?

Możesz je sprawdzić tylko w jeden sposób, czyli w nowej grze >wkładając je tam małymi partiami (po kilka sztuk) i sprawdzając rozgrywkę. Robisz to do momentu, dopóki nie wykryjesz (i nie usuniesz z gry) wszystkich zepsutych modów/CC.

7 Replies

• monifi-super's avatar
    monifi-super
    Rising Novice
    16 days ago

Dziękuję, zrobiłam nowe konto i przekopiowałam później pliki z saves

Jak mogę teraz z powrotem grać na pierwotnym koncie w naprawioną wersję gry?

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    15 days ago

monifi-super​ 

Jeżeli skopiowałaś tylko pliki to jest błąd, gdyż wtedy w nowej grze nie znajdziesz  starych zapisów gry.

Mam też nadzieję, że się przejęzyczyłaś i nie utworzyłaś nowego konta w aplikacji EA, lecz przeniosłaś stary folder gry na pulpit komputera i włączyłaś grę > wtedy gra utworzyła nowy folder The Sims 4 > do tego folderu trzeba było przenieść foldery:  Tray i saves  z pierwotnej gry (a te same foldery z nowej gry - usunąć).    Jeżeli tak to zrobiłaś to powinnaś w nowej grze zobaczyć starą rozgrywkę.

Jedynie nie można przenosić starego folderu Mods, gdyż masz w nim zepsute mody i one psują grę. Dlatego najpierw uważnie przeczytaj poradnik  i zastosuj wszystkie jego wskazówki.

• monifi-super's avatar
    monifi-super
    Rising Novice
    15 days ago

Stworzyłam nowe konto na laptopie i tam weszłam w grę, tak jak to było napisane na początku w tamtym poście, oczywiście nie było tam moich starych gier, dlatego później przerzuciłam tam ten plik Saves i już szybciej (niż w tej starej wersji) wszystko chodziło 

Teraz chciałabym, żeby ta nowa wersja gry była, która chodzi szybciej, z powrotem była na moim pierwotnym koncie (nie ea, wszystko robiłam na tym samym), którego na codzień używam na laptopie 

Mody już przejrzałam i wyciągnęłam te zepsute, a stare zaaktualizowałam

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    15 days ago

monifi-super​ 

To nie tak!  😟 Usuń to nowe konto na EA App!

Gdy już je usuniesz to na komputerze/laptopie - otwórz katalog Dokumenty>Electronic Arts - tam znajdziesz folder The Sims 4 > i ten folder  przenieś na pulpit komputera/laptopa!

Następnie zaloguj się na stare konto w EA App (aplikacja EA) i włącz grę.  Wtedy w katalogu Dokumenty>Elektronic Arts utworzy się nowy folder The Sims 4.

W nowej grze wybierz jakiegoś Sima i umieść go w jakimś domu, a potem zapisz grę według opcji "Zapisz jako" i wyjdź  z niej. Następnie postępuj według wskazówek, które podałam Ci wyżej (czyli do nowego folderu The Sims 4 w katalogu Dokumenty/Electronic Arts-  przenieś/zamień foldery saves i Tray ze starej gry).

Nie wiem też, skąd mogłaś wiedzieć, które mody są zepsute?

Możesz je sprawdzić tylko w jeden sposób, czyli w nowej grze >wkładając je tam małymi partiami (po kilka sztuk) i sprawdzając rozgrywkę. Robisz to do momentu, dopóki nie wykryjesz (i nie usuniesz z gry) wszystkich zepsutych modów/CC.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    11 days ago

Hej monifi-super​ 

Jeśli post danuta720​  odpowiedział na Twoje pytanie, nie zapomnij oznaczyć go jako rozwiązanie. Jeśli jednak masz dodatkowe pytania lub potrzebujesz dalszej pomocy, śmiało daj nam znać!  

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 4 hours ago
7,611 Posts