Dot.: The Sims 4: "Witaj w Pracy", klienci i pracownicy nie przychodzą
Cześć,
piszę w sprawie problemu ,,The Sims 4: "Witaj w Pracy", klienci i pracownicy nie przychodzą do sklepu". Nie wiem, co zrobić. Pobieram już mody, naprawiam grę, grzebię w plikach, tworzę nowe światy. Nic nie pomaga, żaden poradnik na yt. Wiesz może, co z tym zrobić? Słyszałam, że to przez to, iż to przez dodatek ,,Do wynajęcia" się ta gra psuje, ale nie mam pewności. Znasz może dobry poradnik lub po prostu sposób, który mógłby zadziałać?
Pozdrawiam.
Hej @ewka0105
Do poprawnego działania sklepu nie potrzebne są mody, lecz dodatek "Witaj w Pracy". Właśnie sprawdzam sklep i u mnie wszystko jest w porządku.
Jak widać na zdjęciach, w sklepie są klienci i jeden pracownik oraz właściciel sklepu. Na drugim zdjęciu widać, jak właściciel podlicza zakupy zrobione przez klienta.
W początkowej fazie działania tego biznesu możesz zatrudnić tylko jednego pracownika. Ponadto w sklepie musi być dużo wolnego miejsca na środku sali, oraz miejsca przy ladach, na których znajduje się towar. Pośrodku sali powinien znajdować się stół i kilka krzeseł, gdyż zazwyczaj pracownik oraz klienci rozmawiają najpierw przy stole, a dopiero później niektórzy z nich dokonują zakupów w sklepie.
@Edit.
Jeżeli w sklepie nie pokazuje się żaden pracownik, ani żaden klient to może oznaczać, że w grze masz zepsute mody. W takiej sytuacji wyjmij z gry folder Mods i wtedy sprawdź rozgrywkę. Następnie zastosuj wskazówki z poradnika "Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami".