Forum Discussion

Michalek200911's avatar
5 years ago
Solved

Galeria

Witam,

Mam problem ponieważ nie mam galerii (na moim koncie którym gram) i nie mogę z niej korzystać.I nie wiem czy jest jakiś sposób aby pobrań parcele simów itp. na komputer aby się pobiera np parcele i wstawiam do folderu Tray i mam w galerii.(chodzi mi o to aby mi się parcele na komputer zapisywały w folderach)

Proszę o pomoc

• Hej @Michalek200911 

Może uściślijmy, myślę, że pisząc o Galerii, masz na myśli Bibliotekę, z której pobierasz domy do gry.

Oczywiście, że jest na to prosty sposób.

Pobierasz dowolny dom z internetu:

i jego pliki rozpakowujesz w folderze Tray >klikając prawym klawiszem myszki>z pokazanego okienka wybierasz opcję "Wypakuj tutaj":

Jeżeli chcesz pobrany dom przechować w folderze Tray i żeby jego pliki nie pomieszały się z plikami innych domów, to w folderze Tray musisz utworzyć nowy folder, który podpisujesz nazwą tego domu, a następnie umieszczasz w nim pliki domu.

Ale, uwaga,Twoja  Biblioteka musi być pusta, inaczej nie wyodrębnisz plików tego jednego domu.

Gra nie czyta plików, które znajdują się w folderach w Tray-u, wiec możesz je spokojnie tam przechowywać.

Gdy będziesz chciał pobrać któryś z domów do gry, wtedy skopiujesz z folderu domu pliki i włożysz je do Tray-a, a następnie wejdziesz do gry i z Biblioteki pobierzesz dom na parcelę.

Pozdrawiam.

2 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @Michalek200911

Moze wytlumacz dokladniej.
    1. Czy jak otworzysz w Galerii okno "Moja biblioteka" to nie widzisz tam tego co zapisales w grze?
    Czy Galeria pomimo ze mozesz na tą opcje kliknac nie otwiera sie, a tylko kólko sie kręci i nic z tego nie wynika
    A moze Galeria otwiera sie ale ty nic nie mozesz z niej pobrać bo albo obrazki mają czerwone krzyzyki na okładkach albo klikanie na to nic nie daje.

2. Czy masz problem, bo nie mozesz "wejść" do Galerii i ani nie mozesz pobierać stamtąd domów czy simow, ani nie mozesz sam niczego opublikować (wysyłać) do Galerii?
    Jesli to jest ten drugi przypadek - nie masz dostepu do Galerii to zadarza sie w dwoch sytuacjach
    - jesli podales wiek ponizej 16 lat przy zakladaniu konta i masz tak zwane "konto dziecka" to nie bedziesz mial dostepu do Galerii
    - jesli jesteś uzytkownikiem tak zwanej wersji Tradycyjnej gry (tej na słabsze komputery) to tez nie bedziesz miał dostepu do Galeriii

Nie jestem pracownikiem EA
  • Hej @Michalek200911 

Może uściślijmy, myślę, że pisząc o Galerii, masz na myśli Bibliotekę, z której pobierasz domy do gry.

Oczywiście, że jest na to prosty sposób.

Pobierasz dowolny dom z internetu:

i jego pliki rozpakowujesz w folderze Tray >klikając prawym klawiszem myszki>z pokazanego okienka wybierasz opcję "Wypakuj tutaj":

Jeżeli chcesz pobrany dom przechować w folderze Tray i żeby jego pliki nie pomieszały się z plikami innych domów, to w folderze Tray musisz utworzyć nowy folder, który podpisujesz nazwą tego domu, a następnie umieszczasz w nim pliki domu.

Ale, uwaga,Twoja  Biblioteka musi być pusta, inaczej nie wyodrębnisz plików tego jednego domu.

Gra nie czyta plików, które znajdują się w folderach w Tray-u, wiec możesz je spokojnie tam przechowywać.

Gdy będziesz chciał pobrać któryś z domów do gry, wtedy skopiujesz z folderu domu pliki i włożysz je do Tray-a, a następnie wejdziesz do gry i z Biblioteki pobierzesz dom na parcelę.

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,320 PostsLatest Activity: 2 hours ago