Forum Discussion
Punkt numer 3 przyniósł rezultat 🙂
Gra się normalnie włącza i wszystko działa.
Tak jak mówiłeś, zgłaszam się do Ciebie, ponieważ chciałbym odzyskać moje savy i galerie 🙂
Ogólnie mam pytanie:
Czy ten błąd gry mógł zostać spowodowany przez moje Mody?
Czekam na pomoc z odzyskaniem save'ów i i galerii 🙂
@wixorq
!00% racji masz - to nieaktualne mody. Po każdej aktualizacji większość skript modów i część CC (ubrania, skiny, oczy, włosy, meble i inne) będzie juz niekompatyblina z grą i bedzie ja psuć. Po ostaniej aktualizacji 100% script modów i duża część starszych CC juz nie pasuje do gry.
Sprawdzanie co padlo tym razem po patchu w naszym folderze mods i wymiana albo usunięcie tego co juz nie działa lub działa źle to cena jaka gracz placi za uzywanie modów i CC.
Teraz jak odzyskać zapisy i biblioteke :
iUsuń z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
Włacz gre (bez modów!) i sprawdź czy mozesz wejsść do starego zaisu bez problemu, . Jednak jesli miales jakies obiekty CC w domach ( meble itp. ) to stary sejf mogl sie zbugować.
Sprawdź, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje modów, których używasz.
Następnie przeklejaj po kolei swoje mody i CC z pulpitu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzając czy błąd nie wrócił
Przeczytaj takze DOKŁŁADNIE ten poradnik
https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message