Forum Discussion

kinga5578's avatar
6 years ago

Gdzie w The Sims 4 znajdę folder z modami?

Nie chciałam zapychać sobie już i tak dość ubogiej pamięci w komputerze grą, dlatego zdecydowałam zainstalować się ją na dysku zewnętrznym hdd. Zauważyłam jednak, że wygląda to teraz zupełnie inaczej, niż jakbym chciała dodać do gry chociażby mody lub moje stare zapisane rozgrywki. Nie mam folderu Electronic Arts, jedynie sam skrót do odpalenia gry. Po wejściu w zawartość wyskakują mi takie foldery:

Nie mogę również znaleźć miejsca zapisu gier, które zrobione zostały już bezpośrednio na dysku.

Z góry dziękuję za pomoc 🙂

3 Replies

• Witaj @kinga5578

Gra nie będzie działała na dysku zewnętrznym, gdyż musi być połączona z kontem Origin, a jej pliki systemowe zainstalowane w Programie Files(x86) tak, jak u mnie: ścieżka domyślna (u mnie E)\Program Files (x86)\Origin Games\The Sims 4

Natomiast bieżące pliki gry, oraz rozgrywka (zapisy) pokażą się w katalogu Dokumenty (ścieżka: Dokumenty>Electronicts Arts>The Sims 4) , po pierwszym uruchomieniu gry.

PS. Gra musi także zostać zaktualizowana, a zrobisz to tylko w aplikacji Origin.

Pozdrawiam.

• Nawet jeśli gra działa normalnie? Mogę teraz grać i tworzyć nowe zapisy.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

@kinga5578 

Gra musi być na bieżąco aktualizowana, a to oznacza, że musi mieć połączenie z Origin i tylko na koncie Origin można ją aktualizować. 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,301 PostsLatest Activity: 2 hours ago