Gra nie wczytuje modów
hej, mam problem z grą, konkretnie z modami. Dawno nie grałam w simsy i ostatnio postanowiłam, że pogram znów no i chciałam dodać pare modów, pobrałam wszystko i dodałam do plików gry tak jak zawsze. Jednak gra ich nie chce wczytać, jakby ich nie było. Dodam jeszcze, że kiedy usunęłam wszystkie mody z foldera Mods, po uruchomieniu gry ona dalej widzi mody, które instalowałam pare miesięcy temu mimo, że nie ma ich w plikach gry. Nowych modów nie chce wczytać. Nie rozumiem jak to jest możliwe. Instalowałam grę na nowo, w ustawieniach origin próbowałam ją naprawić. Nie wiem co się dzieję, proszę o pomoc!
@xz3eq6pj3pe1
1. Spróbuj przenieść / wysunąć myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
2. Nastepnie napraw gre na Origin
Origin Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry opcja Napraw. Musisz odczekac az Origin sprawdzi wszystkie dodatki
3. Sprobuj wlaczyć teraz gre i sprawdź czy komputer nadal widzi stare mody
4.. Jesli bład znikl wyjdź z gry i usuń z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
5. Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
6. Jesli mialaś jakies mody nie dodawaj ich na razie do nowego folderu gry. Za dwa- trzy dni bedziesz potrzebowala ich nowych wersji już dostosowanych do nadchodzącej ogromnej aktualizacji.
Prawdopodonnie wszystkie mody ze skryptami będą do wymianyDodatkowo po tej aktualizacji., gdy juz bedziesz mogła dodawać mody do gry i nadal ich nie bedzie widać sprawdz czy to nie jest sprawka antywirusa (najcześciej winny jest AVast albo AVG ) Jesli masz taki program, a modów nie bedzie widać wyłacz go albo odinstaluj
Albo dodaj w nim pliki exe gry do wyjatków. Na dzis kazdy z tych programow potrafii zablokować losowo pliki gier. Nawet ten uruchamiajacy grę. Windows Defender na Win10 lub GateKeeper na Macu wystarczajaco chronia twoj komputer.
Tu jest info jak powinno sie odinstalować Avast
https://support.avast.com/pl-pl/article/Uninstall-Antivirus/mputer.
Jeśli masz inny program niż Avast wpisz w Google jego nazwę plus słówko Uninstall, Odinstaluj . Nastepnie wyszukaj w pokazanych linkach instrukcje jak to zrobić
Jesli chcesz testowo wylaczyc taki program wpisz w Google jego nazwe i slowko Disable. Wyłaczanie.
W zadnym wypadku nie usuwaj takiego programu opcja Windowsa Dodaj/Usuń programy bo to nie odinstaluje takiego programu całkowicie i dalej bedzie on blokował pliki gry.
Po odinstalowaniu, czy wyłączeniu antwirusa, napraw gre na Origin aby naprawic poblokowane pliki.
Mozesz oczywiscie dodac 2 pliki gry TS4.exe oraz TS4_x64.exe do wyjatkow w swoim programie antywirusowym.
Sciezka do tych plików w Windows 10:
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C.> Pliki programów (x86) >Origin games >The Sims4 > Game (tego folderu szukaj pod literka g) > Bin i Bin_LE W kazdym z obu folderów Bin znajduje sie plik zaczynajacy sie od literek TS4 i oba te pliki nalezy dodac do wyjatków