Forum Discussion

AlexaGabi's avatar
AlexaGabi
Seasoned Traveler
3 years ago
Solved

Historie sąsiedzkie - simowie nie chcą mieć dzieci i zwierząt

Cześć. Simowie z innych rodzin "niegrani" nie chcą mieć dzieci ani ich adoptować oraz nie chcą mieć zwierząt. W historiach sąsiedzkich te ustawienia są włączone ale za każdym razem gdy klikam na skrz...
  • danuta720's avatar
    danuta720
    3 years ago

@AlexaGabi 

Jeżeli grasz kilkoma rodzinami na zmianę to te, którymi aktualnie nie grasz, stają się rodzinami NPC i gra traktuje je tak samo, jak rodziny wygenerowane przez nią, czyli rodziny Maxis-a.

Bez sensu jest usuwanie rodzin Maxis-a, to jak rozdzielanie włosa na czworo. 🙂

Jeżeli chcesz mojej rady to zrób tak:

- Skopiuj sobie ten nowy folder The Sims 4 na pulpit komputera, a następnie ze starej rozgrywki przenieś do tego nowego folderu w, w którym teraz grasz, zarówno cały folder Tray, jak i cały folder Saves i zamień je z nowymi folderami.

- Następnie włącz grę i sprawdź rozgrywkę.

- Dopiero wtedy będziesz mogla się przekonać, jak teraz działa gra, a myślę, że powinno być dobrze, gdyż zapis w folderze "saves" może dobrze działać, bowiem inne zepsute pliki z tej rozgrywki  zostały w starym folderze.

Na przyszłość też zapisuj grę tylko według opcji "zapisz jako", gdyż zwykle zapisy zapisują rozgrywkę jedną na drugiej.

Myślę, że temat wyczerpałam.

Dobrej zabawy w grze!

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,311 PostsLatest Activity: 5 hours ago