Informacja dla grających na Mac OS Lion (10.07)
Drodzy Simomaniacy!
Mamy nadzieję, że wszystko u was w porządku. Jeśli korzystasz z komputera Mac, przeczytaj poniższe informacje!
Jeśli aktualnie grasz w Sims™ 4 i korzystasz z macOS Lion (10.7), nastąpią istotne zmiany, o których musisz wiedzieć. Od przyszłego miesiąca nie będziemy w stanie dłużej wspierać systemu macOS Lion (10.7). 3 października 2019 r. opublikujemy aktualizację, z której nie będą już mogli skorzystać posiadacze The Sims 4 z tym systemem operacyjnym.
Jeśli chcesz kontynuować grę z systemem macOS Lion (10.7), nie aktualizuj The Sims 4 za pomocą poprawki z 3 października lub jakichkolwiek przyszłych łatek do gry. Aby uniknąć aktualizacji, musisz wyłączyć funkcję automatycznej aktualizacji w Origin. W ten sposób będziesz mieć możliwość dalszej gry, jednak nie otrzymasz żadnych przyszłych aktualizacji do gry podstawowej, ani nie będziesz mieć możliwości korzystania z dodatkowych pakietów wydanych po 3 października.
macOS Lion (10.7) – Pytania i odpowiedzi
Jak wyłączyć funkcję automatycznej aktualizacji w Origin?
Aby wyłączyć automatyczną aktualizację w kliencie Origin 9:
- Przejdź do menu „Origin” i wybierz „Preferencje”.
- W sekcji „Ogólne”, pod nagłówkiem „Aktualizacje”, odznacz opcję „Automatycznie aktualizuj moje gry”.
Wstrzymane zostaną automatyczne aktualizacje wszystkich gier, jakie posiadasz w Origin. Nadal będziesz otrzymywać powiadomienia o dostępności aktualizacji, ale musisz ręcznie wybrać pobieranie aktualizacji. Nie pobieraj ręcznie aktualizacji The Sims 4.
Czy zachowam dostęp do Galerii, jeśli nie będę instalować aktualizacji?
Tak, w dalszym ciągu będziesz mieć dostęp do Galerii oraz przesyłania i pobierania zawartości.
Czy moje postępy w grze zostaną zapisane, jeśli nie zainstaluję aktualizacji?
Tak, Twoje istniejące zapisy gry zostaną zachowane.
Czy mogę kontynuować grę ze wszystkimi pakietami, które posiadam?
Tak, wszystkie kupione i zainstalowane pakiety pozostaną zainstalowane. Wszystkie kupione pakiety, które nie zostały jeszcze zainstalowane, będą nadal dostępne do pobrania w aplikacji Origin.
W które pakiety mogę grać?
Możesz grać we wszystkie wydane pakiety, włącznie z Krainą magii.