Forum Discussion

Carrllo's avatar
2 years ago
Solved

Inni simowie okradli mój dom

Zrobiłam urodziny mojej simki w jej domu, zaprosiłam kilka innych simów, nie należących do mojej rodziny. Widziałam jak sim brał tablet mojej simki i schował do siebie. Nie mogę teraz nigdzie znaleźć tabletu, edytowałam domek, przeszukiwałam wszystkie kąty -  nie ma go. Simka też nie może na nic mu zwrócić uwagi.

Co mogę zrobić aby odzyskać tablet?

• @Carrllo

Jeśli masz dodatek Eco to być może któryś z zaproszonych simów mieszka w okolicy w której gra ustawila obowiązującą zasadę "Co twoje to moje". Inną opcją jest ze dany sim ma cechę złodzieja.
    W obu przypadkach tablet znajduje się w jego wyposażeniu i jedyną opcja jego odzyskania jest przełaczenie się w grzę na jego rodzinę, wymuszenia na nim spotkania się z simem z twojej rodziny z którym jest zaprzjaźniony i wybrać nim na twoim simie opcję "wręcz prezent" (zwrot tabletu)
    Problem jest tylko taki ze jeśli to jest sim NPC (z rodziny nie granej przez ciebie) to gra regularnie "czyści" do zera wyposażenia simów NPC i on może już tego tabletu nie posiadać.

5 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    2 years ago
    @Carrllo

Jeśli masz dodatek Eco to być może któryś z zaproszonych simów mieszka w okolicy w której gra ustawila obowiązującą zasadę "Co twoje to moje". Inną opcją jest ze dany sim ma cechę złodzieja.
    W obu przypadkach tablet znajduje się w jego wyposażeniu i jedyną opcja jego odzyskania jest przełaczenie się w grzę na jego rodzinę, wymuszenia na nim spotkania się z simem z twojej rodziny z którym jest zaprzjaźniony i wybrać nim na twoim simie opcję "wręcz prezent" (zwrot tabletu)
    Problem jest tylko taki ze jeśli to jest sim NPC (z rodziny nie granej przez ciebie) to gra regularnie "czyści" do zera wyposażenia simów NPC i on może już tego tabletu nie posiadać.
  • marekzb's avatar
    marekzb
    Seasoned Hotshot
    2 years ago

@kreatora 

Dobra rada. Też miałem tak, że ludzie do mnie przychodzili i każdy sobie zabierał co mu się podobało. Przyszedł ojciec w odwiedziny do swojej córki, która mieszkała samodzielnie i ukradł telewizor. Sąsiedzi kradli wszystko: szafki, kuchenki do gotowania kible, lustra dywany itd. Po przyjęciu w mieszkaniu nie zostawało wiele. A złodziei i polityków nigdy do domu nie zapraszam. I na tym forum przeczytałem, żeby wyłączyć to w opcjach. Wyłączyłem i nagle przestali kraść. Teraz moi Simowie zawsze głosują na Wolną miłość i jest ok.

• @Carrllo Mając MCC klikasz na złodzieja dalej na MCC i wybierasz oczyszczarkę, masz do wyboru przeniesienie lub sprzedaż wyposażenia złodzieja. Przenosząc odzyskujesz tablet i wszystko co on miał. Nie pamiętam gdzie ale wykluczyłem kleptomanie u wszystkich simów i nie mam teraz złodziei.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,312 PostsLatest Activity: 16 days ago