Forum Discussion

Xenomorphico's avatar
3 years ago
Solved

Jak zmienić język w EA APP?

Dzień Dobry
Tak jak w pytaniu, jak zmienić język w EA App? W momencie zakupu gry, pojawiała się informacja że gra jest dostępna w języku Polskim, ale nigdzie nie mogę znaleźć możliwości żeby takowy język zmienić

• Witaj @Xenomorphico ,

Tak jak wspomniała o tym @kreatora, gra kupiona w innym regionie geograficznym (np. Wielka Brytania) może mieć inne wersje językowe dostępne przy instalacji, niż wersja dostępna w Polsce. W takim wypadku, nie da się zmienić wersji językowej.

Mam nadzieję, że to wyjaśni kwestie braku polskiego języka.

Pozdrawiam serdecznie,

_Kalina

5 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @Xenomorphico

Wejdż w Moja Biblioteka gier . Kliknij prawym myszy na okładke The Sims4 i wybierz opcje Własciwosci gry. Nastepnie wybierz zakładke "Zaawansowane opcje uruchamiania" tam znajdziesz wybrany język w którym uruchamiana jest gra i opcje zmiany języka na polski czeski lub rosyjski, bo gry zakupione we wschodnim regionie EA mają do wybory tylko te trzy języki
    Jednak jesli grę zakupiłaś nie na Origin ale na platformie zagranicznej w wersji anglojezycznej albo nie w polskim sklepie lecz w sklepie poza granicami Polski nie będziesz miala opcji zmiany języka na polski.
  • Nie ma nic takiego w EA App, dodam tylko że w sklepie pisze, że gra powinna być po polsku.

Btw. Jestem facetem

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    3 years ago

@Xenomorphico  Cześć

A powiedz mi - ponieważ przy rozpoczęciu pobierania gry, powinno być pytanie ze strony EA app z wyborem lokalizacji - gdzie ma grę zainstalować oraz wybraniem języka gry. Było takie oznaczenie języka do wyboru czy tylko samo pytanie o ścieżkę instalacji?

Mogłeś to przeoczyć, odinstaluj grę i spróbuj ją ponownie pobrać tylko zwróć uwagę w oknie wyboru lokalizacji czy jest zakładka z wyborem języka. W samej grze niestety nie można tego zmienić.

Alternatywnie, jeżeli nic takiego by nie było, możesz pobrać, zainstalować Origin i z jego poziomu pobrać grę i jak wyżej @kreatora  wspomniała - możesz zmienić język. Chociaż powinno automatycznie ustawić na polski.

• Origin odmawia posłuszeństwa (Windows 11), a w instalacji gry mam tylko wybór języka angielskiego... Co jest dziwne, bo na tych samych zasadach zdobyłem simsy 4 na Xbox (Ea Play) i tam problemu nie ma. Winna prawdopodobnie jest spwodwana moim regionem (Wielka Brytania). No nic pozostaja mi isnstalacja ręczna i kłucenie się z działem obłsugi, że sprzedają grę multi języczną z blokadą pozostałych języków. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Witaj @Xenomorphico ,

Tak jak wspomniała o tym @kreatora, gra kupiona w innym regionie geograficznym (np. Wielka Brytania) może mieć inne wersje językowe dostępne przy instalacji, niż wersja dostępna w Polsce. W takim wypadku, nie da się zmienić wersji językowej.

Mam nadzieję, że to wyjaśni kwestie braku polskiego języka.

Pozdrawiam serdecznie,

_Kalina

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,020 PostsLatest Activity: 4 days ago