Forum Discussion

damaCleo14's avatar
4 years ago
Solved

Jasność gry sims4

Witam, mam ustawioną niską jasność ekranu i wszystko było dobrze z grą do 31 marca. Dzisiaj zaktualizowałam grę i sama zwiększyła sobie jasność. Nie wiem jak zmienić to ustawienie, po wróceniu na pulpit/start/włączenie paska wszystko wraca do normy, a jak przełączam na grę to bardzo zaczyna świecić. Ustaje to dopiero po zmienieniu gry na tryb okienkowy, a jednak preferuję pełnoekranowy.

4 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago

@damaCleo14

Aktualizacje nie mają żadnego wpływu na opcje grafiki gry i nie ona na pewno spowodowała twój problem.
    Spróbuj zmienić ustawienia grafiki (w opcjach gry - trzy kropki poprawej u góry ekranu) na inną, niższą rozdzielczość tam dostepną,oraz obniż tam w ustawieniach wydajność grafiki
    Moze jednak to być oznaką jakiś problemów z kartą graficzną,
    Gdy właczasz rozgrywke karta zaczyna pracować przy dużo wiekszym obciążenii zaczyna sie mocniej grzać i jesli ma jakiś problem z chłodzeniem, lub ma nieaktualne sterowniki moga wystąpić tego typu problemy, Zmien te ustawienia grafiki w grze. Sprawdż czy masz aktualne sterowniki dla karty, wyczyśc komputer z kurzu - jesli to lapek to musisz to zrobić w serwisie, gdzie mozna przy okazji sprawdzić czy komputer ma sprawne chłodzenie i czy karta graficzna nie jest uszkodzina fizycznie,

• Laptop nie dawno był w naprawie i wszystko jest w porządku. Ustawienia w grze sprawdzałam i nie ma nic co by wpływało na jasność samej gry, jest tylko rozgrywka. Nie ma znaczenia czy to rozgrywka czy menu główne. Gra sama z siebie się rozjaśnia w trybie pełnoekranowym, a w okienkowym już nie. Stało się tuż po aktualizacji, więc uznałam, że coś musiało się zmienić.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,155 PostsLatest Activity: 2 days ago