Nie mogę się pozbyć tego komunikatu próbowałam resetować simkę resetować lustro podróżować z simką na inną parcelę weszłam do Casa przebrałam simkę i to dalej nie chcę zniknąć
Interakcję z lustrem też robiłam i to też nie pomogło
Pomóżcie
Naprawa w EA też nie pomaga i już nie wiem co zrobić nie mam modów
To jest napięcie związane z cechą „Próżność” – Sim musi „podziwiać siebie” w lustrze, a nie tylko się przebrać czy podejść do lustra.
Spróbuj dokładnie tej interakcji: Kliknij lustro > „Podziwiaj siebie” (nie „Zmień strój”, nie „Sprawdź wygląd”). Pozwól animacji zakończyć się do końca, bez przerywania.
Jeśli to nie zadziała: – kup nowe lustro (inne niż dotychczasowe) i spróbuj na nim – usuń obecne lustro i postaw je ponownie – wyjdź całkowicie z gry (nie do menu, tylko zamknij) i uruchom ponownie
Ten typ nastrojnika czasem „zawiesza się”, ale zwykle znika po poprawnym wykonaniu interakcji na nowym obiekcie.
Do poprzedniego postu dodam jeszcze jedną informację. Jeżeli posiadasz dodatek "Zostań Gwiazdą", to twoja Simka mogla nabyć dziwactwo "Próżność", a wtedy musi często spoglądać w lustro.
Jeżeli Sim nie przegląda się często w lustrze, wtedy staje się spięty.
Dziwactwo to można spróbować usunąć za pomocą:
Eliksir „B-gone” (B-gone Quirk Be-Gone): To najprostszy sposób w grze. Kup eliksir w sklepie z nagrodami za punkty satysfakcji, a następnie daj go swojemu Simowi do wypicia. Eliksir usunie wybrane dziwactwo.
Celebrity Cleanse (Oczyszczenie z gwiazdorstwa): Użyj telefonu lub komputera, wybierz usługę "Zarezerwuj Celebrity Cleanse" (Celebrity Cleanse), co kosztuje 275 Simoleonów. To usunie negatywne cechy/dziwactwa.
Kody (Testingcheats):
Wpisz testingcheats true w konsoli kodów (Ctrl+Shift+C).
Przytrzymaj Shift i kliknij na Sima.
Wybierz opcję "Osobliwości" (Quirk), a następnie znajdź "Próżność" i usuń ją.
U mnie w grze - klikasz na Sima i wybierasz opcje:
Naturalne ignorowanie: Jeśli po prostu przestaniesz zaspokajać potrzebę przeglądania się, dziwactwo może z czasem samo zniknąć (lub zostać zastąpione innym), ale jest to proces długotrwały.
Dziwactwa są aktywne tylko wtedy, gdy Sim ma wysoki poziom sławy. Jeśli zrzekniesz się sławy, dziwactwa również znikną.
Do uruchomienia opcji na Simie, nie używasz jego domowego komputera, tylko Klikasz klawiszem SHIFT na swoim komputerze - przytrzymujesz go, a następnie (równocześnie) klikasz na Sima.
Zanim jednak to zrobisz, to na pasku gry (konsola kodów) - musisz wpisać kod: testingcheats true. Konsolę kodów otwierasz klikając na klawiaturze swojego komputera równocześnie klawisze SHIFT+CTRL+C, następnie na swoim komputerze klikasz ENTER i zamykasz konsolę kodów klawiszami SHIFT+CTRL+C.
Ten kod ( testingcheats true) rekomendowany jest przez twórców gry i potrzebny w rozgrywce z dodatkiem "Zostań gwiazdą", gdyż do uruchomienia niektórych interakcji w zawodzie aktora/celebryty potrzebne są opcje, które uruchamiasz na Simie >przytrzymujesz klawisz SHIFT, a następnie klikasz na Sima i wybierasz określone opcje z tego dodatku. Kod wystarczy wpisać tylko jeden raz i na stałe zostaje uruchomiony w grze (nie trzeba go ponownie wpisywać, przy następnym uruchomieniu gry). Jego aktywacja jest bezpieczna dla gry, a także potrzebna i pomocna do rozgrywki.
Jeżeli po użyciu kodu i kliknięciu na Sima z włączonym klawiszem Shift nadal nie będziesz miała potrzebnych opcji, które pokazałam wyżej na zdjęciach to rozgrywka może być zbugowana - chyba że w grze masz jakieś mody/CC.
Jeżeli tak, to wyjmij z gry folder Mods, usuń z niej plik localthumbcache.package (katalog Dokumenty>Electronic Arts>The sims 4), a następnie napraw grę w aplikacji EA. wejdź do gry (bez modów/CC) i sprawdź tę część rozgrywki, a następnie wyjdź z niej bez zapisywania. Mile widziane byłyby zdjęcia zrobione aparatem "C" w grze, gdyż wtedy latwiej będzie zlokalizować twój problem.
Jeżeli nie masz modów w grze to tylko napraw ją w aplikacji EA, a następnie sprawdź tę część rozgrywki.
Nie, mod MCCC ma inne funkcje. Musi być włączony kod testingcheats true - jest on bezpieczny dla gry, w przeciwieństwie do moda MCCC.
Przy okazji - jeżeli masz go w grze, to możesz mieć jego nieaktualną wersję - sprawdź na oryginalnej stronie twórcy moda, czy wersja, którą masz w grze, na pewno jest aktualna.
Na pewno jednak, jeżeli chcesz usunąć to dziwactwo , a także wykorzystać wszystkie opcje rozgrywki w karierze aktora, to powinnaś włączyć w grze kod testingcheats true.
Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 35 minutes ago7,721 Posts