Forum Discussion

Natalia_6684's avatar
Natalia_6684
Rising Rookie
14 days ago

Małżeństwo nagle staje się rodzeństwem

Moje dwie Simki, które są małżeństwem i nie były ze sobą spokrewnione, nagle bez powodu stały się rodzeństwem i nie mogą wykonywać ze sobą romantycznych interakcji.
Próbowałam naprawić grę – nie zadziałało. Usunęłam modyfikacje (mam tylko MCCC) – nie pomogło. Później używając MCCC, usunęłam relację „siostra”, co sprawiło, że przestały być rodzeństwem, ale nadal nie mogłam używać między nimi romantycznych interakcji.
Ostatecznie zapisałam jedną z Simek w mojej galerii, usunęłam oryginalną Simkę z rodziny i zastąpiłam ją kopią z galerii. Zadziałało, ale tylko na chwilę – po około 10 godzinach znów nagle stały się rodzeństwem i dodatkowo jedno z ich wspólnych dzieci stało się pasierbem.

Co zrobić, żeby to się więcej nie powtórzyło? 

2 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    7 days ago

Jeśli post danuta720​ odpowiedział na Twoje pytanie, nie zapomnij oznaczyć go jako rozwiązanie. Jeśli jednak masz dodatkowe pytania lub potrzebujesz dalszej pomocy, śmiało daj nam znać!  

• Hej Natalia_6684 

Wypróbuj tych kroków:

1. Zapisz obie Simki do swojej Biblioteki w grze.
    2. Następnie wyjdź z CAS i całkowicie usuń jej z gry. Zapisz grę według opcji "Zapisz jako" i wyjdź z niej.
    3. Z folderu The Sims 4 znajdującego się Dokumentach>Electronic Arts, usuń następujące pliki/foldery:  cache,
       - cache,
      - cachestr,
      - onlinethumbnailcache,
      - localthumbcache,
    4. Włącz grę, wejdź do CAS (możesz wejść jakimś Simem NPC, którego nie potrzebujesz w grze i potem go usuniesz) i pobierz obie Simki z Biblioteki, dodaj im w CAS odpowiednie relacje i sprawdź inne ustawienia, a następnie zatwierdź je do gry.

PS. Jeżeli Simki mają dzieci to także zapisz je do Biblioteki, a potem pobierz je do CAS i również dostosuj im relacje.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,136 PostsLatest Activity: 52 minutes ago