Forum Discussion

xAdiaforia's avatar
8 months ago
Solved

Nię mogę poprosić o stolik na randce!

Mam problem z randkami w TS4, idąc z simem na randkę nie mogę dostać się do stolika w żadnej restauracji, rozmowa z prośbą o stolik się kończy i nic... Nie mam pojęcia czy mógł to spowodować jakiś mod czy jest ogólny problem po aktualizacji, co mogę z tym zrobić?

9 Replies

• Julcixe's avatar
    Julcixe
    Rising Newcomer
    7 months ago

Cześć, mama ten sam problem i sprawdziłam na innym save'a gdzie wywaliłam wszystkie mody i poproszenie o stolik na randce dalej nie działa, natomiast jak nie było to podczas randki to interakcja poproś o stolik działała normalnie, więc musi to być wina aktualizacji poniważ jak wcześniej wspomniałam nie miałam modów. Oby to szybko naprawili bo to jakiś żart.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 months ago

@xAdiaforia  , @Julcixe 

Myślę, że jednak jest to wina zepsutych modów/CC w grze, u mnie ta interakcja działa poprawnie - nie mam problemu z poproszeniem o stolik.

W takiej sytuacji wykonajcie następujące kroki:

1. Wyjmij z gry folder Mods (i nie wkładaj go z powrotem do gry!).

2. Z folderu The Sims 4 [katalog Dokumenty>Electronic Arts>The Sims 4] usuń następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

Jeżeli masz w nim pliki o nazwie:
    - lastException .txt,
    - LastUIException.txt
    - LastCrash.txt
    to także usuń je natychmiast, gdyż one również powodują błędy gry.

3. Napraw grę w aplikacji EA.

4. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.

5. Przeczytaj uważnie poradnik.

Pozdrawiam

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 months ago

Błąd naprawiono w aktualizacji 1.111.102/2.04

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,151 PostsLatest Activity: 3 months ago