Forum Discussion

Palina26's avatar
5 years ago

Nie działają żadne kody w grze the sims 4

Witam, mam pytanie. W ostatnim czasie kupiłam podstawe gry the sims 4. nie działają żadne kody. próbowałam instalować na nowo, podczas gry wyłączać orgin, przeniosłam cały folder na pulpit jak mi radzono, naprawiałam gre przez orgin, niestety nic nie działa. Bardzo proszę o jakąś rade 

6 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @Palina26

Niektóre kody działają tylko wtedy, gdy wpiszesz „testcheats on” na początku.
    Dla niektorych graczy dziala to co wyzej z koncowka on (off - dla wylaczenia) dla innych true / false. Wypróbuj obie kombinacje
    Niektóre kody zostały wyłączone przez EA / Maxis i już nie działają.

Niektóre kody wymagają nazwy cechy, modletu, imienia sima lub czegoś podobnego. Te muszą być dokladne, inaczej kod nie zadziała
    Wiecej o kodach tutaj
    http://www.carls-sims-4-guide.com/cheats.php

Nie jestem pracownikiem EA
  • Niestety nic nie działa w żaden z podanych  sposobów...

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@Palina26

Czy w ogóle pokazuje Ci sie konsola do wpisywania kodów po wcisnieciu
    Control + Shift + C ? Czy jestes na Mac czy na PC?

@Palina26 

Edited 

Spróbuj naprawic grę.

Origin / Moja biblioteka gier - prawyn myszy na okladke opcja Napraw

Musisz poczekaćaz Origin sprawdzi wszystkie dodatki, Nie tylko baze game. 

Zacznij nowa gre byle jakim simem aby stestowac czy w innym sejfie to też nie bedzie dzialać.

Tylko zapisz tą gre opcja "Zapisz jako.."  abys ja mogla potem latwo usunac po wcisnieciu "Wczytaj grę" ( na obrazku sima ktorym gralas w grze testowej wcisnij X w prawym gornym rogu, To usunie ten nowy sejf) )

Czy uzywasz jakis script modów?  

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    5 years ago

@Palina26 

Jakie kody masz na myśli?

Niektóre z nich działają tylko w trybie budowy, inne tylko w trybie życia.

Kod testingcheats true działa tylko w trybie życia i musisz być z aktywnym Simem na jakiejś parceli.

Inne kody z trybu życia działają po wpisaniu tego kodu wyżej, a część kodów pokaże się dopiero, gdy wciśniesz klawisz Shift i klikniesz na Sima.

Podstawowy kod z trybu budowy bb.moveobjects wpisujemy  z poziomu okolicy .

Inne budowlane wpisujemy:

- w trybie życia na parceli - kody parceli zawodowych/specjalnych.

- w trybie budowy - kody Debug.

Obecnie nie ma dostępu (w trybie życia) do kodów  na:

- aspiracje

- relacje z innym Simem (znajomości, przyjaźni, itd...)

Działają kody na podniesienie umiejętności

Pozdrawiam..

• Jestem na PC, próbowałam tez naprawić grę przez orgin ale tez nic nie daje i wpisuje testingcheats true ale nie dziś żaden kod z wyjątkiem morherlode co ciekawe do tego kodu nawet nie muszę wcześniej nic wpisywać tylko ctrl shift c i motherlode 

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    5 years ago

@Palina26 

Bo przed tym  kodem nie wpisuje się innego kodu🥳

Podaję kody, które działają  - aby je aktywować-  wciśnij Ctrl-Shift-C, by wywołać konsolę gry, następnie w okienku konsoli wpisujesz kody i wciskasz klawisz enter - każdy kod musisz zatwierdzić tym klawiszem.  Zamykasz okno konsoli w ten sam sposób ( Ctrl-Shift-C)

Tryb budowy:

1. bb.moveobjects  - kod na stawianie obiektów poza kratką, np. jeden w drugim, łączenie obiektów tak, żeby nie było miedzy nimi przerw, itd...

2.  bb.showhiddenobjects , bb.showliveeditobjects - te kody wpisujemy po kolei, zatwierdzając je enterem - w tym samym okienku konsoli. Następnie w okienku trybu budowy "szukaj"- po lewej stronie,obok zakładki "Buduj" - wpisujesz słowo Debug i zatwierdzasz enterem

3. bb.ignoregameplayunlocksentitlement - to kod na odblokowanie obiektów- nagród

4. bb.enablefreebuild - kod na odblokowanie parceli zawodowej/specjalnej

Kody z trybu życia- aby aktywować kody z trybu życia trzeba najpierw wpisać kod  testingcheats true (poza kodem motherlode):

1. headlineeffects off - wyłączenie p-lumbotu nad głową sima,  headlineeffects on - włączenie go ponownie

2. FreeRealEstate on - ten kod wpisujemy, gdy chcemy wybrać jakiś drogi dom dla rodzin/Sima, a nie stać go na niego - wtedy najpierw w trybie jakiejś okolicy wybieramy Sima z zakładki "Zarządzaj rodzinami", a następnie otwieramy konsolę kodów i wpisujemy ten kod, zatwierdzamy go enterem.

3. Sprawdziłam teraz i niestety nie działają również kody na podniesienie umiejętności Sima.

Może EA się zorientuje i naprawi je przy okazji następnej aktualizacji gry.

Wszystkie kody można zastąpić modem MC Command Center - bezpieczny, gdy pilnujesz jego aktualizacji. Wpisz sobie w wyszukiwarkę jego nazwę to wyskoczy ci strona, z której będziesz mogla go pobrać.

Mod jest po polsku, trzeba go aktywować w grze - część opcji znajdziesz klikając na Simie, część na komputerze Sima, a część na skrzynce pocztowej. Wybierasz zakładki - w niektórych z nich trzeba wejść głębiej, gdyż pod głównymi zakładkami  znajdują się pod-zakładki, a następnie opcje. Cześć kodów znajdujących się w zakładkach uruchomi się, gdy zapiszesz grę i ponownie ją uruchomisz.

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,063 PostsLatest Activity: 4 minutes ago