Forum Discussion

PolishVX's avatar
PolishVX
New Novice
4 days ago

Nie działa przycisk "wybierz się na bal".

Cześć, nie działa mi przycisk "wybierz się na bal" z dodatku Licealne Lata. Widziałem, że już kilka miesięcy temu był problem z balem maturalnym. Natomiast u mnie bal wyświetla się w kalendarzu i mogę zapraszać innych simów na bal, jak i samemu otrzymać zaproszenie itd. Jednak gdy przychodzi godzina pójścia na bal, przycisk "wybierz się na bal" nie robi nic. Nie przenosi sima, nie wywołuje żadnych interakcji, tak jakby to był pusty komunikat. Spotkanie przed balem działa normalnie, ale same pójście na bal już nie. Problem występuje z modami jak i bez nich. Obie opcje otrzymywania zaproszeń na bal są włączone w ustawieniach. Naprawianie gry, usuwanie pamięci podręcznej nie pomaga. Nigdy wcześniej nie spotkałem się z takim problemem. Z góry dziękuję za wszelką pomoc

2 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 days ago

Hej PolishVX​ 

Dzięki za dokładny opis i za podanie kroków, które zostały już sprawdzone.

Znalazłem opis bardzo podobnego problemu na naszym angielskim forum  - link; bal pojawia się w kalendarzu, ale po nadejściu jego godziny wybranie opcji pójścia na bal nie uruchamia wydarzenia.

[HSY] Prom not taking place but is showing in calendar (Patch 1.116) | EA Forums - 12698062 

Czy możesz jeszcze sprawdzić dwie rzeczy?

1. Utwórz nowy zapis gry, bez modów/CC, dodaj do rodziny nastoletniego Sima i sprawdź, czy kolejny bal rozpocznie się prawidłowo.
    2. Podaj proszę platformę oraz aktualny numer wersji gry.

• PolishVX's avatar
    PolishVX
    New Novice
    2 days ago

Hej. Te dwie opcje, o których mowa z angielskiego forum miałem włączone.
    Utworzyłem nową grę i bal, spotkanie przed i reszta normalnie działały, niezależnie czy mody były włączone czy nie bo sprawdziłem oba przypadki. Najwyraźniej jakiś błąd wystąpił na tym konkretnym zapisie gry gdzie ten bal nie działa.
    Gram na PC przez EA app, wersja gry to 1.126.78.1020 DX11

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 14 hours ago
7,875 Posts