zsylam
7 days agoNew Novice
Nie działają savy
Po aktualizacji z dnia 03.02.2026 nie działają mi stare savy, nie ważne czy gram z modami czy bez. Dzisiejsza aktualizacja (12.02.2026) która podobno miała to naprawić nie zrobiła tego.
Po aktualizacji z dnia 03.02.2026 nie działają mi stare savy, nie ważne czy gram z modami czy bez. Dzisiejsza aktualizacja (12.02.2026) która podobno miała to naprawić nie zrobiła tego.
Hej zsylam
Możesz doprecyzować, co dokładnie się dzieje przy próbie wczytania zapisu? Czy pojawia się konkretny komunikat błędu? Jeśli możesz, podeślij dokładny komunikat (najlepiej w formie zrzutu ekranu).
Daj też proszę znać, czy mody zostały tylko wyłączone w ustawieniach gry, czy całkowicie usunęłaś/usunąłeś folder Mods z Dokumentów.
Gdy wczytuję save to pojawia się mapa okolicy a po wyborze rodziny gra ładuje się w nieskończoność.
u mnie podobnie, po wczorajszej aktualizacji w ogóle nie da się grać , przed było super, po tnie tak ,że trwa to wieki. Naprawiałam już 3 razy i nic ...... Oby się to szybko naprawiło, bo wpadły nowe dodatki i aż się odechciewa.....
Problem wystąpił od razu po aktualizacji, wcześniej śmigało Normanie
Mam podobny problem, kiedy weszłam na mój zapis który zrobiłam przed aktualizacją zorientowałam się że widać tylko mój dom w którym aktualnie przebywam a pozostałe domy w okolicy wyglądają tak jak bym zaczęła nową grę, nie widać moich domów które zrobiłam tylko są domy od EA. Ale kiedy wchodziłam na te działki to tam były moje zbudowane domy. Kiedy patrzę ma mapę okolicy wszystkie moje domy są widoczne. Sprawdzałam to bez cc. Potem próbowałam sprawdzić trochę starsze zapisy , niestety sytuacja była taka sama , a do niektórych w ogóle nie można było wejść ( weszłam na mapę świata ale do konkretnego domu nie mogłam się dostać, gra ładowała się wiecznie) dopiero zapis z 4. 02. 26r działa na razie normalnie, bez cc i z cc. Te zapisy które były zapisywane po pierwszej aktualizacji nie działają ( ja aktualizowałam grę 4 .2.26r bo były z nią problemy) Przed drugą aktualizacją wszystko śmigało ok
Przeniosłem folder mods w inne miejsce, wybrałem napraw grę, nic to nie dało nadal ten sam problem.
Dziękuję za dołlaczenie do rozmowy nuka45 vigorka1
Przy każdej aktualizacji gry, warto także sprawdzić aktualizacje systemu i pobrać najnowsze sterowniki dla swojej karty graficznej. Chciałabym Was także poprosić o sprwadzenie, czy nastapi zmiana, po wycięciu folderu Mods oraz usunieciu plików, których listę podaję poniżej:
Przejdźcie do lokalizacji C:\...\...\Documents\Electronic Arts\The Sims 4 i usuńcie folder:
- cache,
- cachestr,
- onlinethumbnailcache,
- localthumbcache
W nich znajdują się zapisy starej rozgrywki oraz wszystkich poprzednich interakcji starych, połączeń, etc.
Po włączeniu TS4, gra odtworzy je na nowo. Nie stracisz przy tym zapisów gry, ani swoich rodzin, domów, gdyż zapisy gry znajdują się w folderze saves.Dodatkowo wytnijcie cały folder Mods i wlejcie go np. na Pulpit.
Dajcie znać jak poszło po wykonaniu tego testu.
U mnie to nic nie dało :(
zsylam Proszę sprawdź jeszcze, jak sytuacja wygląda po uruchomieniu gry z poziomu nowo utworzonego konta administratora w systemie.
Najpierw przetestuj tworzenie i działanie zupełnie nowego zapisu.
Następnie sprawdź, czy poprawnie działają Twoje wcześniejsze sejwy - przenieś z poprzedniego profilu tylko folder z zapisami i sprawdź ich działanie.
To też nic nie dało, a zrobienie nowego zapisu i wczytanie go działa na obu kontach.
Na tym samym nowym koncie administratora spróbuj przywrócić wcześniejszą wersję swojego głównego zapisu.