Nie działający mod
W grze The sims 4 jakiś czas temu przestał działać mi mod mc command center, pomyślałam, że to wina przestarzałej wersji. Zaktualizowałam mod, nie pomogło.Po paru próbach okazało się, że żadne mody ze skryptami nie działają mi w grze, po prostu się nie pojawiały tak jakby ich nie było. Po krótkim reaserchu i przy pomocy strony supportu mccc doszłam do wniosku, że zawodzi plik automatycznie generowany przez grę w folderze mods przy ich tam wrzuceniu. Teoretycznie nie powinno być problemu wystarczyło by usunąć plik i przy ponownym wrzuceniu modów do folderu powinien pojawić się nowy, działający. Okazało się jednak, że gra pomimo wyjęcia modów dalej pokazuje, że w folderze znajdują sieę owe pliki. Pomocy? Co z tym zrobić i jak to naprawić?
Jeżeli po wyjęciu modów gra pokazuje, że nadal w niej są, oznacza to, że nie wyjęłaś z niej wszystkich modów. Myślę, że w grze masz jakieś inne stare, zepsute mody i to one powodują błędy. W takiej sytuacji najlepiej wyjmij z gry cały folder Mods i sprawdź na stronach twórców, czy inne mody nie mają aktualizacji. Winowajcę zepsutej gry znajdziesz tylko w jeden sposób: po kolei, po parę sztuk sprawdzaj w grze mody, do momentu aż nie znajdziesz tych zepsutych.
Zapoznaj się uważnie z poradnikiem i zastosuj jego wskazówki: https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863