Forum Discussion

AmelkaK22's avatar
6 years ago

Nie mam the sims 4 na koncie origin w przeglądarce

Cześć, mam grę the sims 4 normalnie zakupioną w sklepie. Mój problem polega na tym, że w aplikacji origin normalnie mam grę ale gdy się loguje w przeglądarce to już nie mam gry (ona działa normalnie ale się nie pokazuje tylko w przeglądarce).

8 Replies

• Witaj @AmelkaK22 

W przeglądarce znajduje się tzw. "Portal klienta" - jest to konto, na którym znajdują się Twoje dane osobowe oraz "Historia Zamówień" gier, które kupiłaś za pośrednictwem platformy Origin, zatem nie zobaczysz tam gier zakupionych w sklepie.

Jedynie w aplikacji Origin (na komputerze) pokazują się wszystkie zakupione/zarejestrowane przez Ciebie gry.

Pozdrawiam.

• @danuta720 czekaj, bo ja trochę nie rozumiem, jak kupię przez origin w przeglądarce gdzie nie mam gry prawdopodobnie przyślą mi kod do gry na maila?
  • danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

@AmelkaK22 

Nie kupuje się gier w przeglądarce. 🙂

1. Logujesz się na swoje konto do aplikacji Origin (jako administrator) na swoim komputerze.

2. Klikasz w sklep/okładkę:  gry, dodatku, pakietu, akcesoriów, które chcesz kupić i naciskasz przycisk "Kup grę".

3. Zostaniesz przekierowana do strony (także w aplikacji), gdzie wybierasz formę płatności - zaznaczasz potrzebne informacje i przechodzisz do płatności.

Po dokonaniu płatności dostaniesz maila z potwierdzeniem przyjecie zamówienia - nie mylić z zaksięgowaniem płatności.

4. W zależności od rodzaju płatności, czas na zatwierdzenia pieniędzy przez Origin  wynosi od paru minut (Paypal, karta podarunkowa) do nawet 72 godzin (Doptay, ,karta bankowa) i nie jest on uzależniony od Origin, lecz od  pośrednika- Doptay, bank.

5. Dopiero, gdy pieniądze dotrą do Origin, wtedy na Twoim koncie Origin w przeglądarce zobaczysz przy tej grze/dodatku - w historii zamówień, status "zrealizowane".

Gy pieniądze zostaną zaksięgowane przez Origin to nie dostaniesz kodu do gry - gra od razu trafi na Twoje konto i będzie czekała na zainstalowanie.

6. Jeżeli będzie to zakup dodatku/pakietu/akcesoriów to w Bibliotece klikasz na okładkę podstawy gry i pod zdjęciem okładki musisz wyszukać z zakładkach zakupionego dodatku:

Pozdrawiam.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

@AmelkaK22 

Szkoda, że od razu tak nie napisałaś. Sklep jest tylko w aplikacji Origin.

Jeżeli pobrałaś Origin  i zainstalowałaś na komputerze, a w aplikacji nie masz dostępu do sklepu Origin to Twoje konto jest kontem dziecka - wiek poniżej 16 lat w momencie rejestracji konta na Origin.

Jeżeli przy zakładaniu konta miałaś więcej niż 16 lat to może oznaczać, że  dawno nie aktualizowałaś Origin i dlatego pokazują się w nim teraz błędy, lub niedawno instalowałaś grę i Origin instalowałaś z płyty - zawiera błędy, gdyż  jest to stare wydania aplikacji Origin (z 2014 roku). Od tego czasu Origin był wielokrotnie zmieniany i aktualizowany.

W takim wypadku odinstaluj Origin za pomocą tych kroków:

https://help.ea.com/pl-pl/help/origin/origin/manually-uninstalling-origin/

Jeżeli pierwszy (łatwiejszy) sposób nie pomoże, to wykonaj zalecenia trudniejszego sposobu odinstalowania Origin z komputera.

Po odinstalowaniu Origin, przeczyść  komputer CCleaner-em, a następnie uruchom go ponownie.

Dopiero gdy wykonasz wszystkie powyższe czynności to pobierz Origin stąd i zainstaluj go na swoim komputerze.

Zawsze uruchamiaj aplikację Origin "jako administrator".

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,495 PostsLatest Activity: 2 minutes ago