Forum Discussion

emismolarczyk's avatar
2 years ago
Solved

Nie mogę pobrać dodatków TS4

Cześć!

Zakupiłam ostatnio przez EA pakiet gier (dodatek, pakiet rozgrywki oraz akcesoria) i nie mogę ich teraz zainstalować. Klikam i nic się nie dzieje. Czyściłam pamięć podręczną, odinstalowałam i instalowałam EA na nowo, próbowałam nawet z Originem, ale jego nie mogę zainstalować bo wyskakuje mi błąd 20:403. Nie wiem już co robić, reklamacji zakupu tez nie mogę zrobić a gra której nie można pobrać to kasa w błoto :/

• danuta720's avatar
    danuta720
    2 years ago

@Piekielny_Smok_7 

Obecnie wszystkie gry są w pełni cyfrowe. Oznacza to, że nie zainstalujesz ich z płyty, ich instalacja przebiega wyłącznie za pomocą specjalistycznych platform typu EA App, Steam, Epic Games, czy Ubisoft.

A  pudełko z płytą w środku to dzisiaj tylko gadżet dla kolekcjonera.

@emismolarczyk 

Jeżeli masz włączoną automatyczną aktualizację EA App i włączoną automatyczną aktualizację gry, to odhacz te aktualizacje, po czym zrestartuj komputer i spróbuj jeszcze raz zainstalować dodatki.

Jeżeli masz je wyłączone to włącz je, zrestartuj komputer i spróbuj jeszcze raz zainstalować dodatki.

Pozdrawiam  🙂

5 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    2 years ago

@emismolarczyk

Wyczyść cache EA aplikacji
    Otwórz aplikacje i kliknij trzy kreski w lewym górnym rogu ekranu. Następnie kliknij Pomoc . dalej Odzyskiwanie aplikacji i następnie wybierz - Wyczyść cache Wyloguj się z konta EA. Następnie zrestartuj komputer – opcja – uruchom ponownie i zaloguj się ponownie na swoje konto EA

Mozna probować pobrać dodatki przez Origin ale musi to być Origin dla Windowsa z innej strony niz EA - (na EA jest tylko Origin dla komputerów Mac), no i to jest dość skomplikowane.
    https://programy.net.pl/program,origin.html

1. Otwieramy aplikacje EA i zaznaczamy "pobierz" na pierwszym dodatku. Oczywiście opcja pobierz wyszarza się i nic się nie dzieje.
    (W lewym dolnym rogu aplikacji EA musi być napis Menager pobierania i obok strzałka skierowana w dół.)
    2.Wylogowujemy się z EA aplikacji.
    3. Pobieramy na komputer aplikacje Origin
    4. Uruchomiamy Origin i logujemy się do Origin tak jak logowaliśmy się do EA app - Jeśli masz ten błąd 20;403, Twój adres mógł zostać zablokowany na serwerze. Jeśli tak, możesz być w stanie ominąć blokadę, odlaczająć modem/router od zasilania i uruchamiając to ponownie , aby uzyskać nowy adres, być może zadziała
    Uwaga!
    5. Po zalogowaniu sie do Origin. Nie klikamy w tej aplikacji absolutnie NICZEGO! - w tym żadnej informacji - dosłownie NIE ROBIMY NIC! - tylko czekamy i obserwujemy lewy dolny róg otwartego okna Origin.
    Po chwili pojawi sie tam zielona kreska - pobiera sie dodatek. Mogą - ale nie muszą- pobrać się po kolei wszyskie brakujące dodatki
    6. Odczekujemy az pobieranie się zakończy i zamykamy okno Origin  uwaga -- wylogować sie z Origin się juz nie da!.
    7. Następnie należy odinstalować Origin z komputera opcją Odinstaluj programu Windowsa. Zdarza sie ze trzeba odczekać chwile zanim odinstalowanie Origin się zacznie (komputer musi poszukać odinstalatora Origin)
    8. Teraz logujemy sie na EA app i mozemy sprawdzić, czy dany dodatek sie pobrał.

Uwaga!
    Za pierwszym razem Origin moze tylko zweryfikowac pliki gry.
    W takim wypadku powtarzamy DOKŁADNIE cały proces az do skutku. Od klikniecia Download na dodatku w EA app do odinstalowania Origin

U mnie dopiero przy powtórnej instalacji Origin i po drugim zalogowaniu sie na Orgin pobralo się dodatek, za pierwszym razem tylko zweryfikowalo pliki gry.

• Witam Wszystkich słuchajcie Jeżeli macie problem z instalacją gry z płyty UWAGA nie musicie się matrwić problem jest prosty i raczej dość śmieszny w pudełku z płytą Macie NUMER SERYJNY wpiszcie go Jako kod klucz w EA App Obok nazwy profilu macię strzałkę w dół kliknijcie ją a następnie (Wykożystaj kod) sposub przetestowany zmarnowałem 90zł na zewnętrzny czytnik DVD...

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    2 years ago

@Piekielny_Smok_7 

Obecnie wszystkie gry są w pełni cyfrowe. Oznacza to, że nie zainstalujesz ich z płyty, ich instalacja przebiega wyłącznie za pomocą specjalistycznych platform typu EA App, Steam, Epic Games, czy Ubisoft.

A  pudełko z płytą w środku to dzisiaj tylko gadżet dla kolekcjonera.

@emismolarczyk 

Jeżeli masz włączoną automatyczną aktualizację EA App i włączoną automatyczną aktualizację gry, to odhacz te aktualizacje, po czym zrestartuj komputer i spróbuj jeszcze raz zainstalować dodatki.

Jeżeli masz je wyłączone to włącz je, zrestartuj komputer i spróbuj jeszcze raz zainstalować dodatki.

Pozdrawiam  🙂

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 12 hours ago
7,584 Posts