Forum Discussion
Cześć @danuta720 ;-)
dziękuję za odpowiedź! Użyłam zarówno kodu testingcheats true/on oraz wszystkich możliwych kombinacji klawiszy, nic nie działa.
Czy mogłabym Cię prosić o pomoc w tym:
"Jeżeli to nie poskutkuje, to sprawdź, czy masz jakieś mody w grze, mogą być zepsute i blokują dostęp do tych kodów."
Jak mogę to sprawdzić i naprawić?
Pozdrawiam,
Ewa
Cześć!
Akurat miałam kiedyś maca i spróbuję pomóc. Jeżeli masz polską klawiaturę to rozumiem przez to, że są na niej polskie znaki. Niestety, to oznacza, że nawias kwadratowy masz w innym miejscu niż w standardowych klawiaturach.
Spróbuj z klawiszem CTRL wdusić ó albo ( (ewentualnie zrób to z klawiszem SHIFT).
Wiem też, że niektóre programy wymagają zamiast CTRL używania klawisza COMMAND lub ALT.
Możesz też ustawieniach przestawić sobie na czas gry klawiaturę z polskiej na english US i powinno pomóc. Niestety, nie pamiętam teraz gdzie są ustawienia w nowszych iOS-ach.
Co do Twojego pytania, to często działanie gry zakłócają umieszczone w katalogu Mods tworzone przez graczy dodatki, takie jak darmowe programiki do uatrakcyjnienia gry (np. mody na nowe kariery) lub CC (dodatkowe meble, fryzury, makijaże). Jeżeli coś takiego ściągałaś i umieściałaś w katalogu Mods (znajdziesz go w katalogu The Sims 4) to warto na czas testów wyjąć wszystko z owego katalogu i sprawdzić, czy problem się powtarza. Jeżeli w tym tkwi problem, trzeba niestety przejrzeć swoje zbiory i odnaleźć winowajcę. ☹️
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 7 hours ago
- 24 hours ago
- 2 days ago