6 years ago
nie mogę wejść na 1 rodzinę bo wychodzi mnie z gry co z tym zrobić ?
Wychodzi mnie z gry jak wchodzę na 1 rodzinę ma ktoś na to jakiś sposób?
- 6 years ago@czeka2019
Tak moze sie stac jesli ty masz dodatek Pory Roku a ta rodzina obchodzi wlasnie jakieś swieta.Trzeba to przeczekać.
Jednak najczestszą przyczyną tego błedu jest niemoznosc wczytania przez grę tej rodziny - albo simów, albo samego domu - z powodu uzycia podczas tworzenia simow lub uzadzania domu obiektów CC , ktore po kolejnej aktualizacji stały się niekompatybilne z grą
( CC to przemioty meble, dekoracje - oraz czesci sima akie jak wlosy , skiny , oczy ubrania i.t.d. ściagniete z netu )
Idz do mapy miasta i u gory ekranu po prawej obok panelu Zarzadzania Swiatami bedzie panel "Zarzadzanie Rodzinami" . Wejdz w to.
Wybierz w tym panelu tę rodzine i przenieś ja na jakąkolwiek pustą działkę. Klknij na dole po prawej obrazek samochodu
Jak juz bedziesz miala dostep do nich rozbierz z CC te simy -musisz tez pamietac jakie to CC były bo po wyjsciu z gry powinnnas je takze usunac z folderu mods. Choc generalnie powinnas sprawdzic wszystkie CC oraz mody ktore posiadasz i wywalic nieaktualne ktore zepsuły ci gre.
Po usunieciu CC z simow - kup lustro i postaw na tej pustej dzialce aby to zrobic- wejdz znowu na mape i kliknij na ten dom w ktorym simy mieszkaly przed wyprowadzka wybierz i klknij na dole ekranu po prawej obrazek narzedzi i usun z tego domu wszystkie CC jakie w nim użyłaś. Teraz zapisz grę i wyjdź z niej .
Nastepnie idź do folderu gry w Dokumentach , przenieś/wysun myszką folder mods z folderu gry na pulpit, usun tez do kosza z folderu gry plik localthumbcache oraz wszystkie foldery ze slowem cache w nazwie. Gra odtworzy je po wlaczeniu.
Teraz wejdz na Origin /Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke TS4 - opcja Napraw . Musisz odczekac aż Origin sprawdzi wszystkie dodatki jakie posiadasz.
Wlacz gre przenies z powrotem te rodzine do ich starego domu ale tym razem zrób to za pomocą telefonu. Przelacz sie na inną rodzine i sprawdx czy mozesz wrocic do poprzedniej znowu. Czasem dom i parcela potrafią tak sie zbugowac ze blad wciaz bedzie wyskakiwał.
Tez mozna temu zaradzic ale na razie sprawdź czy możesz do tej rodziny wejść.zawsze.
Teraz pora na sprawdzenie CC -sprawdz na stronach ich tworcow vczy nie ma tam nowych uaktuanonych werrsji twoich modów i CC
Po wymianie nieaktualnych CC i modów na aktualne przeklejaj pozostałe mody i CC z pulpit po jednej sztuce skript mody do nowego folderu mods. za kazdym razem sprawdzajac czy gra dziala bez problemu. Zrób to samo z CC ale jesli masz ich duzo pogrupuj je w podfoldery po 50 sztuk w jednym na pzryklad i sprawdzaj te podfoldery po jednym,
Wiecej o uzywaniu modów i CC tutaj
https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message
Nie jestem pracownikiem EA