Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago
Solved

Nie mogę zainstalować the Sims 4 z płyty

Zakupiłem wczoraj orginał gry The sims 4, ściągnąłem i zainstalowałem program Origin. Założyłem na nim konto. Podałem kod produktu zawarty w pudełku. Wszsytko fajnie tylko, że Origin chce ściągać grę z internetu a nie instalować ją z płyt. Mam limitowany dostąp do internetu więc nie mogę sobie pozwolić na ściągnęcie prawie 12GB z sieci. Jak zainstalować grę z płyt??? Przeszukałem już cały internet (siedzę od godz 17-ej) i wykonałem już wszystko co podpowiadali inni. Mój PC-et spełnia wymagania gry. Mam nadzieję, że tu znajdę właściwe rozwiązanie bo 120PLN piechotą nie chodzi a kod już jest użyty, gra rozpakowana więc nikt mi jej nie przyjmie z powrotem. Mój wystem operacyjny to Win 7. 

Z góry dzięki za pomoc. 

• Witaj @01hwdp31 

Odnośnie problemu z instalacją z gry z płyty, to na początek sprawdź czy posiadasz najnowszą wersję Origin. Jeśli Origin nie rozpoznaje płyty, to odinstaluj i pobierz najnowszą wersję z naszej strony po czym ponów instalację z płyty.  Może również spróbować obejścia, wykonując kroki analogicznie do gry The Sims 4:

PS. przed odinstalowaniem i pobraniem Origin wykonaj jeszcze Usunięcie wszystkich instalatorów gier (Origin > Ustawienia aplikacji):

Jeśli w dalszym ciągu Origin próbuje grę pobrać zamiast ją skopiować z płyty, spróbuj jeszcze proszę wykonać poniższe kroki:

1. Jeśli ściąganie się zainicjowało, zatrzymaj je i anuluj. Następnie w folderze C:\Pliki Programów (x86)\Origin Games usuń jakąkolwiek obecność folderu Sims 4
    2. Wyczyść pamieć podręczną Origin i ewentualne pliki tymczasowe w systemie, korzystając np. z programu Ccleaner 
    3. Zaloguj się do konta Origin swoimi danymi logowania
    4. Po włożeniu płyty anuluj auto-odtwarzanie i wejdź na zawartość płyty:
    5. Na płycie wybierz aplikację setup.exe co powinno rozpocząć instalację z płyty i kopiowanie (możesz spróbować uruchomić ten plik jako administrator)

Jeśli metoda ta nie zadziała przy włączonym internecie, spróbuj jeszcze wykonać powyższe kroki bez podłączonego dostępu do internetu.

Mam nadzieję, że tym razem instalator zaskoczy prawidłowo i płyta spełni swój cel. Jeśli masz szansę spróbuj jeszcze sprawdzić ową płytę instalacyjną na innym komputerze, celem wykluczenia błędu zapisu na płycie.

Powodzenia! 🤞

20 Replies

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,016 PostsLatest Activity: 10 hours ago