Forum Discussion

pisareg's avatar
3 years ago

Nie mogę uruchomić gry

Dotyczy SIMS4, gram naMacbooku 

Dwa tygodnie temu zaczął pojawiać się błąd "gra uruchomiona" - załączam.

Ga nie jest uruchomiona, próbowałam różnych sposobów, odinstalowałam grę, origin, naprawiałam grę przez origin, zrobiłam update wszystkiego/ UDało mi się ra uruchomić grę ale bez jakichkolwiek moich zapisanych danych no i bez połączenia z moim kontem origin...

Pograłam chwilę i znowu to samo, tym razem nic nie pomaga. 

Problem zaczął pojawiać się po zakupie 4 nowy dodatków ..... 

4 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@pisareg

1. Czy ty przypadkiem nie masz zainstalowanego na przyklad Avast?
    Jesli tak odinstaluj go calkowicie a nastepnie napraw gre. Na Macu naprawdę nie potrzebujesz antywirusa,
    Origin - Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke gry - opcja napraw

Jesli to nie ten przypadek
    2, Stworz nowe konto uzytkownika i uruchom grę z tego konta
    https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues-Mac/Sims4-is-already-running-ed35e0ea-29f00e76-00000000-18a1dd51/m-p/8998943#M32378

• Nie udało się w żaden z podanych wyżej sposób ... ☹️((( 

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@pisareg

Podaj informacje o swoim Macu podobnie jak jak ponizej plus nazwe karty graficznej - (Naciśnij i przytrzymaj klawisz Option podczas wybierania menu Apple () > Informacje o systemie)

Albo: 

Kliknij Apple ikonę w lewym gornym rogu ekranu i wybierz About This Mac /O tym Mac

Kliknij System Report i podaj te dane tutaj tak jak tutaj

MacBook Air (M1, 2020)
    Model Identifier - MacBook Air10,1
    Apple M1 chip
    Total number of cores- 8GB (performance4, efficiency4)
    Memory - 8GB
    System version hardware: 7459.101.2
    Mass memory - 251 GB available - 139.72 GB

Na pasku bocznym wybierz Grafika . Tam znajdziesz nazwę swojej karty graficznej.

Zrob reset Origin
    https://help.ea.com/pl/help/origin/origin/how-to-reset-origin-on-mac/

jesli nie pomoze 

1. Otwórz Monitor aktywności   (Jak otworzyć: Aplikacje> Narzędzia> Monitorowanie  aktywności/Activity Monitor0
    1. Szukaj: Origin  (Pasek wyszukiwania powinien znajdować się w prawym górnym rogu)
    2. Po wyszukaniu powinieneś zobaczyć coś o nazwie Origin Client - Kliknij ten Origin Client I Poszukaj małego przycisku x (zwykle w lewym górnym rogu) i kliknij go, aby „Wymusic zamknięcie” działającego procesu Origin Client
    1. Zamknij okno Monitora aktywności i możesz teraz swobodnie otwierać Origin. Jesli jednak nie znajdziesz w Origin  tego Origin Client po prostu zamknij w opisany wyzej sposob sam Origin.  (Taka uwaga. Nie sprawdzaj z ciekawosci  Activity Monitor, wymuszając zamykanie przypadkowych aplkacji0 

Jesli i to nie pomoże:

Odinstaluj Origin w trudny spospob 

https://bluebellflora.com/how-to-uninstall-origin-on-a-mac/

i pobierz ponownie 

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 39 minutes ago
7,696 Posts