Nie moge uruchomic gry
Hej próbuję pierwszy raz uruchomić The Sims 4 parę miesięcy temu odinstalowałam i nie grałam w to. Chciałam ponownie zainstalować ale pojawia się komunikat " uruchomienie niemożliwe: Nie można uruchomić The Sims 4 z kartą graficzną w tym systemie. Upewnij się że karta graficzna spełnia wymagania minimalne i zainstalowane są najnowsze sterowniki wideo." Zainstalowałam nowy sterownik i próbowałam jeszcze raz odpalić grę ale dalej nie działa. Znalazłam jedną dyskusję na temat tego samego problemu ale ja nie mam tego pliku opcji w The Sims 4 więc to u mnie nie zadziała bo ani razu The Sims 4 mi się nie włączyło. Warto chyba wspomnieć że gram na Intel UHD 620.
Hej Vicwasfound
Najczęściej problemem jest pierwsze uruchomienie gry po dłuższej przerwie, kiedy gra nie potrafi poprawnie wykryć karty graficznej albo nie ma jeszcze plików konfiguracyjnych. Dlatego na początek zrób proszę tylko te rzeczy:
Zamknij EA App i utwórz ręcznie w folderze Dokumenty katalog Electronic Arts a w nim folder The Sims 4, potem spróbuj uruchomić grę.
Zrestartuj komputer i napraw grę w EA App.Jeśli nadal się nie włączy, podeślij proszę DxDiag
Proszę doprecyzuj czy parę miesięcy wcześniej można było uruchomić grę, czy pojawiał się ten sam komunikat czy też był widoczny inny błąd?