Forum Discussion
Oto kilka sugestii, które mogą Ci pomóc rozwiązać problem:
-
Sprawdź zgodność dodatków: Upewnij się, że wszystkie dodatki, w tym Kryształowe Cudeńka, są zainstalowane w sposób zgodny z zaleceniami producenta. Niektóre konflikty mogą wystąpić, gdy dodatki są niezgodne ze sobą lub z wersją gry.
-
Usuń zawartość folderu "Mods": Nawet jeśli nie masz zainstalowanych modów, warto sprawdzić, czy w folderze "Mods" nie ma przypadkiem jakichś plików, które mogą powodować problemy. Czasem pliki CC z galerii mogą być źródłem problemów.
-
Sprawdź zgodność zapisanych gier: Może istnieć konflikt między zapisanymi grami a nowszymi aktualizacjami lub dodatkami. Spróbuj utworzyć nową grę bez zapisanych danych i sprawdź, czy problem nadal występuje. Jeśli nie, problem może leżeć w konkretnych zapisanych grach.
-
Przeprowadź naprawę gry przez Origin: Wejdź do aplikacji Origin, wybierz opcję "Moje gry biblioteka", kliknij prawym przyciskiem myszy na grę The Sims 4, a następnie wybierz "Napraw". To może pomóc w naprawie ewentualnych uszkodzeń w plikach gry.
-
Skontaktuj się z pomocą techniczną: Jeśli żadne z powyższych rozwiązań nie zadziała, warto skontaktować się z pomocą techniczną producenta gry, aby uzyskać dalsze wskazówki i wsparcie.
Jeśli żadne z powyższych rozwiązań nie pomoże, możliwe, że będziesz musiał przenieść rodzinę do nowej gry. Jednakże zawsze warto spróbować różnych opcji naprawy, zanim podejmiesz taką drastyczną decyzję.
[edytowane przez EA_Kuba]
- dolorinsan2 years agoSeasoned Novice@IsaaScar Hej, dziękuję za podpowiedzi, niestety problemu nie udało się rozwiązać, przeniosłam moje rodziny do nowej gry i problemu nie ma i znowu można mieszkać w Wierzbowej Zatoczce 😉