Forum Discussion

LusesitaUwU's avatar
6 years ago

Niedzialające simsy

Po zakupie the sims 4  oraz dodatku psy i koty poprzez origin w bibliotece nie pokazuje mi dodatku oraz gdy  prubuje uruchomic simsy pokazuje sie komunikat ze nie da sie uruchomic co mam zrobic zeby sisy dzialaly albo chodziarz zwrot pieniedzy to juz sa moje 5 simsy z czego 1 zakupione w origin :'(

1 Reply

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    6 years ago

@LusesitaUwU

Nie bardzo rozumiem co to znaczy, ze to sa 5 zakupione przez Ciebie simsy? Gdzie kupiląs cztery pozostałe i czy te cztery pozostałe dodatki widac w bibliotece Origin na twoim koncie?
    Jesli zas chodzi o Psy i koty to najczęstzym powodem tego, ze nie chcą sie one uruchomic jest zbyt slaba karta graficzna w komputerze, ktora nie spelnia wymogow tego dodatku, W sklepie na Origin  mozna kliknać najpierw na dodatek ktory Cie interesuje a potem po prawej u gory Wymagania sprzetowe.
    Niestety bardzo mało osób to sprawdza przed zakupem dodatku czy gry, czy jego komputer spelnia te wymagania.
    Jesli chodzi o Psy i koty to aby ruszyly potrzebny jest
    System:64 Bit Windows 7, 8, 8.1, or 10
    PROCESSOR firmy Intel.- Intel core i5 albo szybszy,
    proceson firmy Radeon - AMD Athlon X4 albo szybszy
    KARTA GRAFICZNA: w zaleznosci jakiego producenta karty uzywasz. dodatkowo kazdy producent ma kilka podobnych kart tej samej klasy jak tu podano nizej Intel produkuje kilka kart o podobnych parametrach
    Ale te parametry muszą wynosić najmniej jak u kart podanych nizej :
    1. NVIDIA GTX 650 albo tej samej klasy
    2. ATI Radeon X1300 albo tej samej klasy
    3. Intel GMA X4500 albo tej samej klasy
    Pamiec RAM 8 GB
    Co najmniej 18 GB wolnego miejsca na dysku
    Czasem Psy i koty ruszą nawet ze slabszą karta o ile ta karta ma aktualne sterowniki i masz duzo pamieci RAM w komputerze, co najmniej 8 GB bo slabsza karta, ktora ma za malo pamieci wlasnej bedzie uzywac pamieci systemu. System Windowsa i karta walcza o te pamiec w momencie uruchomienia gry no i oczywiscie Windows zawsze wygrywa, a gra sie nie uruchamia.
    Jesli potrafisz to zrobic to dobrze by bylo abys podała tu DxDiag twojego komputera. Moze aktualizacja sterowników karty graficznej wystarczy, aby gra dzialała? Moze ktos z rodziny Ci pomoze zrobic te DXDiag?
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Info-Jak-wygenerowac-raport-DxDiag/td-p/5923956

Nie jestem pracownikiem EA

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,311 PostsLatest Activity: 2 hours ago