Forum Discussion

sztefan7's avatar
19 days ago

Niekończące się zapisywanie w przypadkowym momencie.

Hej! Na wstępie zaznaczę, że korzystam z cc i modów ze skryptami. Mody wrzucam aktualne, gdy tylko się pojawią. Od aktualizacji do dodatku Życie i śmierć gra zaczęła płatać mi figle. Czasem przy zapisywaniu podczas budowania gra "zacina się". Zazwyczaj dzieje się to w ten sposób: kilka zapisów działa prawidłowo, po tym następuje dłuższe zapisywanie, kolejne są normalne, po czym następne jest niekończące się. Zapisuję co chwilę, żeby nie musieć robić wszystkiego od zera. Dzieje się to w randomowych momentach, wiele cc i modów usunęłam. Kilka razy też korzystałam z poradników do naprawy gry. Wyjmowałam folder Mods, usuwałam dane pliki, naprawiałam przez EA Games, wchodziłam w "gołą" grę, zapisywałam i dopiero po tym wkładałam Mods i zaczynałam grać. Niestety problem dalej występuje i dziś zauważyłam, że nawet częściej ☹️ Z custom contentu i modów nie zrezygnuję, ale chciałabym zrobić coś z tym niefortunnym fantem. Z góry dziękuję za odpowiedzi i wskazówki!

1 Reply

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    17 days ago

Hej @sztefan7 

Polecam wskazówki, które znajdziesz w poradniku:

Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami.

Ponieważ nie nadzorujemy ani nie wspieramy żadnych modyfikacji, nie możemy mieć pewności, że modyfikacja, która nie stwarzała wcześniej żadnych problemów, nie spowoduje ich po aktualizacji.

Wyłączając modyfikacje podczas aktualizacji, staramy się ograniczyć wszelkie komplikacje i problemy z rozgrywką. Możesz sprawdzić u twórców modyfikacji, czy po aktualizacji wciąż są one kompatybilne.

Modyfikacje mogą powodować problemy i konflikty z The Sims 4 na wiele różnych sposobów. Jeśli masz problemy z grą, nie ma jednego sposobu, by stwierdzić, czy przyczyną są modyfikacje. Najprostszym sposobem sprawdzenia, czy wystąpił problem, jest granie w grę. Mogą występować bardzo oczywiste problemy, takie jak niemożność uruchomienia gry lub błąd wczytywania zapisu, ale również nieznaczne błędy sugerujące, że modyfikacja wywołuje problemy.

Żródło

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,007 PostsLatest Activity: 23 hours ago