Forum Discussion

Ewa091261's avatar
7 years ago

Niekończący się ekran ładowania - The Sims 4

Problem pojawia się od jakiegoś czasu. Próbowałam odinstalowywać mody, naprawiać grę za pomocą aplikacji origin oraz włączać jako administrator. Gdy wchodzę w grę na początku ładuje się normalnie, później klikając w strzałkę również, natomiast gdy chcę wejść w jakąś rodzinę i nią zagrać pojawia się ekran ładowania który trwa strasznie długo a nawet kilka godzin po czym muszę zresetować komputer aby grę wyłączyć, bo inaczej się nie da. To samo się dzieję gdy chcę zapisać grę lub dodać jakąś rodzinę do galerii. Bardzo proszę o pomoc.

3 Replies

• EA_Coral's avatar
    EA_Coral
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    7 years ago

Witaj @Ewa091261

Jak sama wspomniałaś używałaś modów. Musisz wiedzieć, że studio nie analizuje, nie obsługuje ani nie wspiera bezpośrednio żadnej określonej modyfikacji. Używanie modyfikacji jest na własne ryzyko i wiązać się może z wieloma komplikacjami, w tym uszkodzeniem zapisów gry. W TYM wątku zajdziesz większość pomocnych kroków naprawczych, włącznie z resetem uszkodzonych zapisów. Pamiętaj zanim zaczniesz naprawę wykonaj kopię zapasową, aby nie utraci postępów.

Pozdrawiam.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    7 years ago

@Ewa091261
    Podpowiem

Wedlug mnie tak wstepnie -  mnie masz za mało pamieci RAM udostepnionej grze, To ze masz jej 4GB nie oznacza ze gra ma te 4GB , sam Windows zabiera jej sporo, a kazdy program dzialajacy w tle tez ja konsumuje. 
    Jesli jednak podejrzewamy ze źródłem problemu są mody w takiej sytuacji postepuje się nastepujaco
    1. Wysuwasz folder mods na pulpit
    2. . Usuwasz z gry nastepujace foldery plus jeden plik Jesli usunelas mody ale nie usunęlas tych plikow to blad dalej moze tam byc 
    foldery:
    cache
    cachestr
    onlinethumbnailcache
    plik:
    localthumbcache.package
    Po właczeniu gra utworzy nowe te same foldery i plik ale juz nie zanieczyszczone pamięcia z ostatniej gry.
    3. Reperujesz gre na Origin
    4. Wlaczasz czysta gre bez modów tylko po to zeby stwierdzic czy błąd zniknąl. Wychodzisz z gry bez zapisu.
    5. Tworzysz podfoldery w folderze mods na pulpicie wkladajac po 50 sztuk modow czy CC do kazdego . Wklejasz taki podfolder do nowego folderu mods utworzonego juz w grze i znow gre uruchamiasz. Jesli błędu nie ma wychodzisz z gry i pozostawiasz juz ten podfolder sprawdzony w nowym folderze mods. Przy jakims sprawdzanym podfolderze wyskoczy Ci ten blad znowu.Wychodzisz zawsze z gry koniecznie bez zapisu! Wtedy pozostawiasz ten folder w grze ale w nim tylko połowę modow, a druga połowe przerzucasz do nowego folderu poza grę. Jesli ta polowka ci nie zepsuje gry znow ja zostawiasz w folderze mods, I tak dzielisz na coraz mniejsze partie ten felerny folder az znajdziesz winnego iwywalisz go z gry na zawsze.
    Zacznij od modów ze skryptami bo jest duza szansa ze tam jest ten winowajca
    Inna sprawa, ze jesli instalowalas dodatek Psy i Koty to musisz juz mieć wlaczony system 64 bitowy po na 32 gra nie pojdzie.
    Nie właczy sie tez jesli Twój kompter nie spełni podwyzszonych wymagan po tym dodatku. Dotyczy to szczegolnie karty graficznej. Gra juz nie bedzie chodzic na scalaku Intela!!!. Bedzie miala tez klopoty jesli sterowniki karty graficznej będą nieaktualne
    Wymagania
    The Sims 4: after Cats and Dogs Recommended Requirements
    CPU: Intel Core i5-750 or AMD Athlon X4
    RAM: 4 GB - lepiej 8 GB ale to juz moja uwaga
    VIDEO CARD: NVIDIA GeForce GTX 650 or better
    SOUND CARD: Yes
    FREE DISK SPACE: 10 GB
    Dopiero jesli to co wyzej nie nie zmieni sytuacji , i od strony technicznej twoj komputer jest OK mozna myslec o resecie całej gry bo powodem mogą byc zbugowane sejfy , Czyli nalezy zmienic nazwe folderu gry dodając numerek na przyklad 1 a po wlaczeniu gra utworzy nowy dziewiczy folder gry.

• @kreatora
    Próbowałam już tym sposobem, ale nadal nic. Sprawdzałam też wymagania i mój komputer wszystkie je spełnia. Mimo wszystko dziękuję za odpowiedź.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 18 hours ago
7,631 Posts