Forum Discussion

stachursk's avatar
2 years ago
Solved

Niemowla teleportują sie w dziwne miejsca

Napotkalem problem z niemowlakami. Moja simka pracuje w szpitalu więc czasami ide z nią. Przychodze - a dziecko niemowle siedzi sobie na środku miasta KOMPLETNIE wycienczone, zmarnowane, wygłodniałe ,a sim (tatuś) ogląda seriale komediowe w tv xd da się to jakoś naprawić? jakaś magiczna blokada drzwi? coś ustawić kiedy jestem z simem w pracy/w klinice itp. (wtedy gdy mnie nie ma w domu) ?? do żłobka dziecko nie trafi bo "tatuś" w domu go pilnował xD Nie mam jak narazie dodatku z dziećmi (i to nie tak że totalnie zapomniałem nazwy tego dodatku, ktoś pryzpomni?)

• @stachursk 

To przykre, ale nie jest to błąd gry.  Gdy jesteś z Simką w pracy, w tym czasie inny Sim, który mieszka w tym samym gospodarstwie domowym sam z siebie nie zajmie się dzieckiem. Nie nakarmi go, nie przewinie, nie uśpi...ba, nawet nie zajmie się sobą i często sam chodzi głodny, brudny, etc...

W takiej sytuacji zawsze trzeba zatrudnić nianię. Tylko ona zaopiekuje się dzieckiem pod twoją nieobecność. Ta opcja jest dostępna na telefonie i występuje już w podstawie gry. 🙂

Niania pojawi się niezależnie od tego, czy ktoś dorosły jest w domu, czy nie. Gdy zatrudnisz nianię to będzie ona przychodziła codziennie, dopóki jej nie zwolnisz.

Przy okazji, ani w pakiecie "Być Rodzicem", ani w dodatku "Razem raźniej" nie ma żadnych dodatkowych  opcji związanych z opieką nad małym dzieckiem, dzieckiem, czy niemowlakiem.  Są jedynie opcje dotyczące nauki (np. chodzenie, mówienie),  i wychowania.

2 Replies

• @stachursk 

To przykre, ale nie jest to błąd gry.  Gdy jesteś z Simką w pracy, w tym czasie inny Sim, który mieszka w tym samym gospodarstwie domowym sam z siebie nie zajmie się dzieckiem. Nie nakarmi go, nie przewinie, nie uśpi...ba, nawet nie zajmie się sobą i często sam chodzi głodny, brudny, etc...

W takiej sytuacji zawsze trzeba zatrudnić nianię. Tylko ona zaopiekuje się dzieckiem pod twoją nieobecność. Ta opcja jest dostępna na telefonie i występuje już w podstawie gry. 🙂

Niania pojawi się niezależnie od tego, czy ktoś dorosły jest w domu, czy nie. Gdy zatrudnisz nianię to będzie ona przychodziła codziennie, dopóki jej nie zwolnisz.

Przy okazji, ani w pakiecie "Być Rodzicem", ani w dodatku "Razem raźniej" nie ma żadnych dodatkowych  opcji związanych z opieką nad małym dzieckiem, dzieckiem, czy niemowlakiem.  Są jedynie opcje dotyczące nauki (np. chodzenie, mówienie),  i wychowania.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @stachursk 

Jeśli post @danuta720  odpowiedział na Twoje pytanie nie zapomnij oznaczyć go jako rozwiązanie.

W wolnej chwili, którą czasem pracującej mamie uda się znaleźć 😉, warto uwiecznić słodkie chwile spędzone z dzieckiem w naszym archiwum - zapraszam do nowej Kreatywnej Przestrzni.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,150 PostsLatest Activity: 12 hours ago