Forum Discussion

hahahania's avatar
5 years ago
Solved

"Obiekt nie może przenikać przez ściany" przy wstawaniu okna.

Witam. Czy ktoś może wie na czym ma polegać to, że nie mogę w konkretnych pomieszczeniach, na konkretnych ścianach wstawić okien? Okna dostosowane do wysokości ściany, nic w pobliżu nie stoi, więc nie wiem skąd komunikat. 

Wstawiam screeny dla poglądu.

Jak widać na obrazkach, w innych miejscach okna są. I na tej samej ścianie, tylko w innym pomieszczeniu, okno da się wstawić.

• Hej @hahahania 

To normalne zjawisko, gdy chcesz przesunąć okno poza jego miejsce, czyli "poza kratkę".🙂

Gdy przyszła aktualizacja umożliwiająca przesuwanie okien na ścianie w dowolne miejsce, to twórcy gry powiedzieli na streamie, żeby przed ich przesuwaniem wpisywać kod  bb.moveobjects.

Wtedy przy włączonym kodzie,  każde okno można wstawić w dowolne miejsce na ścianie, a obok niego, nad nim, pod nim  - na tej samej ścianie można wstawiać następne.

Tak wygląda z zewnątrz:

A tak wewnątrz pomieszczenia:

Pozdrawiam.

2 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @hahahania

To wszystko zależy od tego jaki rodzaj dachu masz akurat nad tymi pomieszczeniami, gdzie nie możesz umieścić oknien. Te zjawisko występuje u mnie tez jesli pomieszczenie jest nakryte "platformą" , a nie dachem czy sufitem.

Nie jestem pracownikiem EA
  • Hej @hahahania 

To normalne zjawisko, gdy chcesz przesunąć okno poza jego miejsce, czyli "poza kratkę".🙂

Gdy przyszła aktualizacja umożliwiająca przesuwanie okien na ścianie w dowolne miejsce, to twórcy gry powiedzieli na streamie, żeby przed ich przesuwaniem wpisywać kod  bb.moveobjects.

Wtedy przy włączonym kodzie,  każde okno można wstawić w dowolne miejsce na ścianie, a obok niego, nad nim, pod nim  - na tej samej ścianie można wstawiać następne.

Tak wygląda z zewnątrz:

A tak wewnątrz pomieszczenia:

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,313 PostsLatest Activity: 6 hours ago