Forum Discussion

katnisewertlin0's avatar
1 month ago
Solved

Odradzanie - błąd

Od kilku dni nie działa mi odradzanie się w związku z dodatkiem życie i śmierć. Odradzałam moich simów już kilkukrotnie i nie pojawiał się żaden problem. Teraz z kolei nie mogę odrodzić żadnego z trzech moich duchów, mimo że każdy ma rozwinięty odpowiedni poziom podróży dusz i sama opcja odrodzenia w tym jeziorze jest dostępna. Problem pojawia się później, bo gdy już wybieram rodzinę, w której tym razem chcę się odrodzić to w trybie tworzenia simów nie pojawia się mój odradzany sim. Mam podgląd na rodzinę i opcje które wyglądają tak jakby odradzał się któryś z istniejących już członków np. babcia. Nie mam żadnych modów a próbowałam już wychodzić z gry i do niej wracać. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić żeby mój sim mógł prawidłowo się odrodzić.

• Hej katnisewertlin0​ 

Dzięki za dokładny opis – to wygląda na problem, który był już zgłaszany po ostatnich zmianach w systemie odradzania.

Najczęściej są tu dwie przyczyny – zapis gry nie przekazuje poprawnie danych ducha albo CAS źle ładuje proces odrodzenia.

Możesz spróbować jeszcze:
    - wybrać inną rodzinę do odrodzenia (najlepiej taką, gdzie jest tylko 1–2 Simów), żeby sprawdzić czy problem się powtarza
    - spróbować odrodzenia na innej parceli niż ta, na której zwykle grasz – to czasem omija błąd
    - zapisać grę jako nowy zapis (Zapisz jako) tuż przed próbą odrodzenia i spróbować jeszcze raz

Jeśli w każdej rodzinie widzisz podmianę na innego Sima (np. babcię), to niestety wygląda na bug po aktualizacji, który wymaga poprawki po stronie gry.

Daj znać, czy na innej rodzinie też tak się dzieje.

2 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    29 days ago

Hej katnisewertlin0​ 

Dzięki za dokładny opis – to wygląda na problem, który był już zgłaszany po ostatnich zmianach w systemie odradzania.

Najczęściej są tu dwie przyczyny – zapis gry nie przekazuje poprawnie danych ducha albo CAS źle ładuje proces odrodzenia.

Możesz spróbować jeszcze:
    - wybrać inną rodzinę do odrodzenia (najlepiej taką, gdzie jest tylko 1–2 Simów), żeby sprawdzić czy problem się powtarza
    - spróbować odrodzenia na innej parceli niż ta, na której zwykle grasz – to czasem omija błąd
    - zapisać grę jako nowy zapis (Zapisz jako) tuż przed próbą odrodzenia i spróbować jeszcze raz

Jeśli w każdej rodzinie widzisz podmianę na innego Sima (np. babcię), to niestety wygląda na bug po aktualizacji, który wymaga poprawki po stronie gry.

Daj znać, czy na innej rodzinie też tak się dzieje.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 4 hours ago
7,861 Posts