Forum Discussion
Kliknij ikonę Apple w lewym górnym rogu ekranu i wybierz Preferencje systemowe, a następnie Ogólne
- Wybierz Safari jako domyślną przeglądarkę
- Otwórz Safari, a następnie kliknij Safari w lewym górnym rogu ekranu.
- Wybierz Preferencje, a następnie Prywatność, a dla „Pliki cookie i dane witryny” wybierz „zawsze zezwalaj”
- Kliknij „Zarządzaj danymi witryny” i usuń wszystko
Chwilę przed tym spróbowałem uruchomić komputer w trybie bezpiecznym, oraz spróbować włączyć origin na profilu gość w komputerze ale nic to nie pomogło
- kreatora5 years agoHero (Retired)
@olcialukaszewicz
Nie sadze by reinstalacja Origin cos zmienila. To jest jakis problem na styku twojej przegladarki i Origin. Moze zrestartuj router?Albo wylacz na chwile program antywirusowy?
- 5 years ago@kreatora Próbowałem już na innym łączu internetu i nic się nie zmieniło. Programu antywirusowego nie mam ale zaraz coś pobiorę w takim razie. A może lepiej spróbować zmienić przeglądarkę?
@olcialukaszewicz
Masz ten program - to przychodzi razemz mac
system preferences > Security & Privacy > Firewall - wylacz toTu nie chodzi o łacze internetowe ale o twoj reuter ktore te łacze obsluguje. Tam sie moglo cos zepsuc.
Zmiana przegladarki to jest dobra idea
- 5 years ago
@kreatoraPisząc inne łącze miałem na myśli inny router ale zrestartowałem i nic nie pomogło. Pobrałem Google chrome i ustawiłem jako domyślną przeglądarkę i też to nic nie zmieniło. Za to zauważyłem jedną ciekawą rzecz a dokładnie to że obecnie przez safari nie mogę się zalogować do origin a przez chrome mogę. (chodzi mi o logowanie przez przeglądarkę a nie w aplikacji)
@olcialukaszewicz
Niestety nie ciebie jednego to spotkało . Sa identyczny przypadki zglaszane na en-us AHQ które dotyczą Maca, a nawet Windowsa.
Jak na razie pracownik EA nie mialj gotowej odpowiedzi na to oprocz wskazania tych kroków jakie ty juz wykonałes. Jest jednak nadzieja, bo EA ma już swiadomosc ze jest taki problem. Jesli mozesz opisac po angielsku twoj przypadek - w tym wypadku jest to łatwe bo po prostu skopiuj tresc tego postu do ktorego tu dam Ci link. Zaznacz tylko tam tam, ze tez jestes na Macu.
Warto przy pierwszym poscie tego tematu kliknąć ME TOO
https://answers.ea.com/t5/Origin-Client-Web-Technical/Origin-Online-Login-Unavailable-April-2020/m-p/8970028#M73220Mozesz tez ten post napisac tutaj.i tam tez kliknac ME TOOJuz powstal nowy temat dotyczacy tego problemu
https://answers.ea.com/t5/Origin-Client-Web-Technical/origin-not-working/td-p/8968938#
- 5 years ago@kreatora Ok dzięki bardzo za pomoc. Już myślałem czy to jest jakoś konkretnie problem z moim komputerem i chciałem przywracać go do ustawień fabrycznych, ale to chyba również by nic nie zmieniło.