Forum Discussion
Hej @TokusaShi
Na zdjęciach pokazujesz te parcele z poziomu okolicy. Czy próbowałaś zmienić typ parceli z trybu budowy, po wejściu na nią?
Najpierw musisz zmienić jej typ w trybie budowy i tylko będąc na działce spróbuj postawić na niej jakąś parcelę z Galerii. Nigdy nie stawiaj działek z trybu okolicy.
- 2 years ago
@danuta720 Przecież wyraźnie napisałam:
"Po ręcznym zmianie typu parceli (wejściu na daną parcelę i przeklikaniu jej typu na np. Bar jak w moim przypadku)".
I tak, nie działa.
Edit: Jak wspomniałam, próbowałam z każdej możliwej strony. Z punktu widzenia świata, będąc w parceli, nie działa podmiana na parcelę z galerii bez względu na to jak próbuję to zrobić.
- danuta7202 years agoHero+
Działki na wynajem to specyficzny typ parceli. Nawet, gdy taka działka jest pusta (nie ma na niej domu), może zawierać lokatorów, gdyż gra w każdej chwili może automatycznie wprowadzać na działkę Simow NPC.
W takiej sytuacji trzeba najpierw eksmitować lokatorów w trybie okolicy, następnie edytować działkę i wtedy w trybie budowy zmieniasz ją na typ "residential" i zapisujesz grę.
Po tych czynnościach wyjdź z gry. Po ponownym wejściu do gry działka powinna już działać prawidłowo.
- 2 years ago
@danuta720 gra jednocześnie widzi parcelę jako Mieszkalną, ale wprowadzonego sima widzi jako mieszkańca mieszkania na wynajem, ikona na wynajem też nie znika- ergo, nic się nie zmieniło.
Bo ja mogę ręcznie zmienić typ parceli, i ten typ parceli jest np. Barem, Mieszkaniem, Domem Studenckim etc. ale dalej zachowuje się jako parcela "na wynajem".
Niwelowanie działki itd. też nie pomaga.